BELEDİYECİLİK YATIRIMINI 
ENGELLEMEK Mİ İSTENİYOR 

5 Kasım’da gerçekleştirilen Yomra Belediye Meclisi Toplantısı’nda Yomra’nın yıllardır ihtiyaç duyduğu şehir mezarlığı projesi, AK Parti grubun oyları ile engellendi. Yomra ilçe merkezine şehir mezarlığı kazandırmak için harekete geçen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler yaptı. Yomra Belediyesinin İkisu Mahallesi’nde bulunan bir arazisini, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ilçe merkezi Sancak Mahallesi’nde bulunan arazisi ile takas yaparak, devralacağı araziyi şehir mezarlığı yapımı için Büyükşehir Belediyesine devretmek düşüncesinde olan Başkan Bıyık, yetki istemiyle konuyu Yomra Belediye Meclisinin gündemine getirdi. Bıyık’ın bu projesi, Belediye Meclisinde AK Parti grubu tarafından engellendi. 

CAMİ, KUR’AN KURSU VE 
OKULA DA HAYIR

Yomra Belediye Meclisinde AK Parti grubunun engellediği bir başkanı konu ise, Devlet eski Bakanı ve AK Parti Trabzon eski Milletvekili Faruk Nafiz Özak’ın himayelerinde yapılan ve Özak’ın babası Hafız Ali Haydar Özak’ın ismi verilen cami, Kur’an kursu ve ilköğretim okulundan oluşan Külliyeye katkı sunulması için, Külliyeye ait bir arsa ile Yomra Belediyesine ait arsanın takası oldu. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a gelen Külliye yönetimi, Külliyenin hemen sınırında bulunan ve Yomra Belediyesine ait olan küçük bir arsanın Külliyeye tahsis edilmesini istedi. Arsanın karşılıksız tahsis edilmesinin uygun olmayacağını ifade eden Başkan Bıyık, Külliyeye ait bir arsa ile belediyenin arsasının takas edilmesini Belediye Meclisinin gündemine getirebileceğini söyledi. Bıyık’ın talebini kabul eden Külliye yönetimi hemen başka bir alanda arsa satın aldı ve konu Yomra Belediye Meclisine getirildi. Belediye Meclisinde İYİ Parti ve CHP’li üyeler cami, Kur’an kursu ve ilköğretim okulundan oluşan ve AK Parti’li Özak’ın himayelerinde Trabzon İl Müftülüğü tarafından yaptırılan Külliyeye ait arsa ile Yomra Belediyesinin arsasının takas edilmesini desteklerken, konu AK Parti grubu tarafından reddedildi.

Öte yandan bir AK Partili meclis üyesinin grup kararı olmadığı için bu yatırımlardan bazılarına "olur" verdiği öğrenildi.