AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı İdari Mali İşler Başkanı Enes Aslan Başkanlığında gerçekleştirilen 'İdari Mali İşler Başkanları' toplantısında yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Ülkemizin son yıllarda ekonomik alanda, terörle mücadelede, savunma sanayisinde ve vatandaşa hizmet alanındaki büyümesi ve gelişmesi, bununla beraber dış politikada etkin bir hale gelmesi dışarıdaki ve içerideki şer güçleri rahatsız etmiştir. Türkiye’nin büyümesinden duydukları bu rahatsızlıkları neticesinde öncelikle içerideki iş birlikçilerini harekete geçirerek önce MİT krizi, sonra gezi parkı olaylarını çıkarmaları ve sonrasında 17-25 Aralık Darbe girişimi ile seçilmiş hükümetimizi düşürmeye çalışmaları hala milletimizin hafızasındadır. Bu adi girişimler ile beceremediklerini son olarak Fetö üzerinden yaptırdıkları 15 Temmuz Darbe Kalkışması ile zirveye taşımış ve milletimizden gerekli dersi almışlardır. Ancak bu şer güçlerin “Mazlum İnsanların Tek Dostu” olan büyük Türk Milleti ile hesapları henüz bitmemiştir.

Bu şer güçler son olarak Büyük ve Aziz Milletimize “Ekonomik ve Mali Kriz” çıkarmak suretiyle ayar vermeye çalışmaktadırlar. Döviz, sanal ve spekülatif olarak yükseltilmekte bu maksatla Merkez Bankasındaki paranın çalınması hedeflenmekte bunun yanı sıra faizlerin yükseltilerek Ülkemizin yüksek faizle borçlandırılması düşünülmekte, bu sayede Milletimizin ekonomik gücünün kendi ceplerine aktarılarak ülkemizin yeniden borçlu ve aciz günlerine döndürülmesi planlanmaktadır.

BU BİR DARBE GİRİŞİMİDİR

Son dönemde sürekli bahsedilen ikinci darbe kalkışması tam manasıyla şu an ülkemize yapılmaya çalışan ekonomik ve mali operasyondur. Milletimiz nasıl 15 Temmuz darbe kalkışmasına 27 gece meydanlarda kalarak, Cumhurbaşkanına, Bayrağına, Bağımsızlığına nasıl sahip çıktıysa bugün de üzerimize oynanan bu ekonomik ve mali oyuna gerekli cevabı verecektir. Aziz Milletimiz bu yeni kalkışmaya nasıl cevap vereceğini bilmektedir. Milletimizi acilen kenarda bulunan az ya da çok demeden ne kadar dövizi varsa bunların hepsini Türk Lirasına çevirmeye ve Türk lirasında kalmaya davet ediyoruz.

Bunun yanı sıra son 15 yıldaki başarılı ekonomik performansımızın üzerine artık daha farklı başarılar eklememizin gerekliliğini de belirtmek isteriz. Sonuçta bizim rakibimiz yine kendimizdir. Başarılarımızı yeni başarılar ile taçlandırmak için ekonomi kurmaylarımızdan bir “Süleyman Soylu”farklılığı ve performansı beklediğimizi de not olarak düşmek istiyoruz. Standart üstü çalışmalarımızı daha da üstlere taşımalıyız.

Avrupa Birliğinin son aldığı karar neticesinde “yandık, bittik” diyerek Avrupa’nın kapısında beklemeye devam etmemizi isteyen, teröristler ile ortak mitinglere katılıp onların cenazelerine katılan, teröre destek veren belediye başkanlarının ve gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösteren aciz muhalefetin milletimizi anlamasını beklemiyoruz. Onlar teröristler ile aynı meselelerde üzülmeye, ağlamaya, beraber hareket etmeye devam etsinler. Bu zihniyet çuvallamak üzerine kurulu olduğu için hiçbir zaman aziz milletimizi anlamayacaktır. Milletin değerlerine uzak olan zihniyet hiçbir zaman iktidar hayali kurmasın''