Artık futbolda en az rakip kadar koşacaksın, yoksa kimseye ekmek verilmediği anlaşıldı ve rakiplerin de en az senin kadar koşacağını var sayarak kilidi açmak için yıldız kullanmak gerek. Ama Trabzon’un kilit açacak yıldızları maalesef pas tutmuş ve hala eskiden açtıkları kapıların hikayelerini anlatıyor. Üstüne de birde kapris yapıyorlar. Biraz da mecburiyetten eski hikaye anlatanlar kenara alınınca bir takım olduğunu düşünen ekiple mücadele etmeye başlandı ve Trabzonspor’da durum farklı boyuta geldi. İşte futbol gerçeği budur.  Bir başka gerçek de takımın iyi oynuyorsa ve galipse kadroyu bozmayacaksın.

Eskişehirspor gibi kaliteli bir takımla dişe diş mücadele edip Buffon’un hatasını değerlendirerek Özer Hurmacı ile 1-0 öne geçerek ve mücadeleye devam ederek ilk yarıyı önde kapattı.  Zeki ve Bourcenau orta saha da kademelere girerek Adrıan’ı ve Özer’i hücuma çıkardılar. Kaleci Onur arkadaşlarının hatasını iyi kapadı.

Adrıan nefis pasla Henrique’ye golü attırdığında dakika 59 ‘du. Moraller o kadar zirve yaptı ki Eskişehir ataklarında Trabzonsporlu futbolcular ataklara yüreklerini koymaya başladı. Ama rakibin yapamadığını Hami Mandıralı, Mustafa Akbaş’ı değiştirerek savunma dengesini bozunca iki dakikada iki penaltı golüyle moraller birden sıfırlandı. Bu defa morali yükselen Eskişehirspor atak üstünlüğünü ele geçirdi. Neredeyse Trabzonspor’da herkes sarı kart gördü. Aykut’u sarı kart kesmedi ikinciyi görerek dışarı atıldı. Ve rahat galip gelinecek maçı Trabzonspor berabere bitirdi.

Hami Mandıralı’nın Mustafa Akbaş değişikliği maçı bu hale getirdi.

Bosingwa’da geçmişi olan futbolcu ama yabancı futbolcu alacaksan bu tip futbolcu bulmak gerek.

Olcan Adın son haftalar’da fren yaptı.

Senelerdir yazıyorum Adrıan’ı koşmuyormuş diye oynatmamak faciadır. Adrıan ileriye yakın beklerse Trabzonspor’u sezon boyunca taşıyacaktır.

Henrique ile ilgili karar vermek çok zor ama Trabzonspora faydalı oldu. 

Ve, Hami Mandıralı’nın tecrübe eksiklğine Trabzonspor dayanabilecek mi ona bir an evvel karar vermeli.