61SAAT HABER SERVİSİ 

Osmanlıspor Teknik Direktörü, Trabbzonlu teknik adam Mustafa Akçay’dan yine örnek davranış. Akçay, maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamayan çocuklar için Türk Eğitim Vakfına bağışta bulundu. Barış miktarı açıklanmazken, TEV Akçay’a bu güzel davranışından dolayı plaket verdi. 


Trabzon’un yetiştirdiği önemli teknik adamlardan, Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, okuyamayan çocukların eğitimi için Türk Eğitim Vakfına bağışta bulundu.  TEV bağış dolayısıyla da Akçay’a plaket verdi. TEV Trabzon Şubesinde düzenlenen plaket töreninde konuşan TEV Başkanı Hasan Melek, “Ülkeyi daha iyi yere getirmek istiyorsak eğitime destek vermemiz gerek. Eğitilmiş toplumların dünyada aldığı yeri görüyoruz. Eğitime destek vermeyen toplumların durumunu görüyoruz. Mustafa o gün yapmış olduğu o asil hareketin karşılığı olarak biz burada kendisini misafir etmek istedik. Bir de plaketi var onu takdim etmek istedik. Bu plaketi Mustafa’ya vermekten büyük haz, mutluluk duyuyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

Akçay ise, “Çok önemli misyon. Bu şehirde zeka olarak pratik zeka olarak genetiğimizde üstünlük var. Bu şovenist konuşma değil. Bir yığın nedenle okuyamayan insanlar var. Sadakatten çok liyakata önem vererek düşünmeden bütün çocuklara aynı eşit seviyede yaklaşımda olmamız gerek. İnsan olarak yaşatılmış biri olarak. Çocuklar düzeyinde hiçbir ayrım yapamayız. Bu nedenle bende sağ olsun Hasan başkanın ikazı ya da teveccühü nedeniyle böyle yaklaşımda bulunduk. Bunu Hasan beye borçluyuz. Çok mutluyuz. Daha fazla yapmak isterim elimden geldiğince. Olan olmayana verecek… 

Yardımın rengi olmaz. Benim inandığım bir şey var. Yardımın fikri olmaz, partisi olmaz, ırkı olmaz. Biz bugün ülke olarak Afrika’ya gidiyoruz. İnsani açıdan oralara ulaşıp bir yığın sosyal aktivite gerçekleştiriyoruz. Bugün Suriyelileri içimizde barındırıyoruz. İnsani olarak öyle bakmak lazım. Efendim şu dernek, bu dernek bakmamak lazım. Yardım ulaştırabilen, dürüst ahlaklı olan her dernek  bizim derneğimiz. 

Herkes ölümü hatırlasın. Ölüm var mı? 200 tane dairesi olan da ölüyor, 1 tane dairesi olan da ölüyor. Sakıp Sabancı gömüldü mü? Neyle gömüldü 5 metre kefenle. Bu kazandıklarımızın hiç biri bizim değil. Elde ettiklerimizin tamamı bizim değil. Biz sadece bizim olan kısmıyla ilgilenmeliyiz. İnsanlarla mutlu olmak, eşit seviyeye taşımak için sende olanları başkalarıyla paylaşmak zorundasın” ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor ile ilgili fazla konuşmadığını belirten Akçay ise, “Trabzonspor ile ilgili çok fazla konuşmuyorum. Bazen çok yanlış anlıyorum. Trabzonspor siyaset üstü kurumdur. Hepimiz ona kayıtlıyızdır. Nüfus müdürlüğü görünür ama ona kayıtlı değiliz Trabzonpor’a kayıtlıyızdır. Herkes nereye ait olduğu ile ilgili hangi ağaca dalı olduğunu unutmamalı. Duygusal duygusal eylemlerde bulunmak hoş bir şey değil” diye konuştu