61SAAT SPOR SERVİSİ-Mustafa Reşit Akçay, "Cesaret ve kazanma isteğini kaybettiğimiz anda insan herşeyini kabeder. Müsabakada bir puan almamız 2 yüz yada milyonlarca puan aldığımızı düşünüyorum. Eğer puansız kapatsaydık özgüven ile ilgili çocuklarımızda sorun yaşabilirdik. Ama bu puan genç insanlara verilen değerle ortaya çıkacak enerjiyi ifade ettik. Bu bir puan başka bir takımda da aynı düşünceyi ifade ederken işimiz kolaylaşacak. Bu ülke kendi insanına sahip çıktığında başarabilir. Yabancılar gelmesin demiyorum. Kaliteli yabancılarg elsin ama çocuklarımıza saygı duyulsun.

BAŞLANGIÇTAN MAÇIN SONUNA KADAR İSTEDİK
Başlangıçtan sonuna kadar maçı istedik. Galip gelmek için çok çabaladık. Belki modern futbolun bazı şeylerinde geride kalabiliyor ama gerçekleştiremiyoruz olabiliriz. Ama bu bilmiyoruz anlamına gelmez!
Taraftarların ilgi göstermmesi ile ilgili olarak Akçay, "Başlangıç konuşmasında bize her yer Trabzon diyen cesur bir sözün arkasında ki kitle. Arkası dönük teknik adama taş atmamalıdır. Böyle bir şey olur mu. Bir felsefeyi savunuyorsun adil adaletli bir takımın seyircisi böyle birşey yapmamalı. Ben sosyolog değilim. Ben içimdn geleni sylüyorum. Taraftar Fenerbahçe maçının ambiansından dolayı oldu. Biz arz edeceğiz ama onların kabul etmesini bekleyleceğiz. Ruhlarıyla bizi sevdiklerini desteklediklerini biliyorum. Onlarla bir gün öyle bir yerde öyle bir ambiansta karşılaşacağımızı biliyorum" diye konuştu.

SEZON SONUNDA NE OLACAK
Akçay, "Sezon sonunda Şampiyon olduğumuz zaman yasal prosedürü ve diğer farklı olabilecek olasılıklar üzerinde yöneticilerin kafa yorması gerek. Biz ne kadar organik bağ olsakta onun ruhuyla besleniyoruz. 1967 ile başlayan o ruhtan biz yeniden beslenmeye başladık. Doğru yaptığımızı düşünüyorum. Bu enerjinin hem Trabzon'a hemde 1461'de ki oyuncularımıza çok farklı gelecekler kata bilir diye düşünüyorum" dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM