61SAAT SPOR SERVİSİ-UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda temsilcimiz Trabzonspor, Legia Warszawa 'yı Hüseyin Avni Aker Stadında 2-0'lık skorla geçerken Avni Aker'de oynanan mücadelede bordo-mavililer rakibini 2-0'lık sonuçla geçerek kendi grubunda büyük bir avantaj sağlamış oldu.

Trabzonspor'un galibiyetini getiren gol 7. dakikada Marc Janko'dan geldi.

Mücadele boyunca topa hakim olan Trabzonspor, rakibi karşısında yakaladığı net gol pozisyonlarıda harcadı. İkinci yarıda Legia'nın yakaladığı net pozisyonlarda ise Onur Kıvrak kalesinde devleşti.

Grubun diğer maçında Lazio deplasmanda Apollon Limassol ile karşı karşıya geldi. Mücadele 0-0 berabere sonuçlandı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay,. "Çok üzüntülü olduğumuz bir günde bir akşamda bizim yüreğimize su serpen bir sonuç. Hem kaybettiklerimizin bıraktığı temeller üzerine bir şeyler andık. Halkımızın bu üzüntülü günde yüreklerine su sprecek bir sonuç oldu. Oyuncularımı başından sonuna kadar yaptıkları mücadeleyle kutluyorum. Zaten maçı iki forvetle başlayarak bir şekilde bize dönmesini sağlayacak cesareti ortaya koyduk. Oyuncular rakibimizin çok sayıda oyuncu ile hücum etme anlayışını devam etmesi bizim kontralarımız kolaylaştıran bir durum oldu. Çok dikkat edilmesi gereken kendi evinde ciddi bir rakip olarak görüyoruz. Umarım ikinci müsabakadan da kontrollü sonuçla ayrılırsak çıkma adına bir üst tura önemli bir sonuç alacağız. Önümüzde Limassol maçı var. O da bizim için çıkma adına bir sigorta olacak.

Avantaj sağladı. Ancak 10 puan barajını zorlayacak bir durum olmuş olabilir. En kötü ihtimalle 8-10 arası bir puan çıkartabilir" dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM