PTT 1. Lig’in 20. haftasında oynanacak olan 1461 Trabzon-Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında 34 puanda bulunan her iki takımda, mücadeleden galip gelerek yarışı bir adım daha önde sürdürmek istiyor. Sercan Kaya ve Eren Albayrak gibi iki önemli oyuncusunu Çaykur Rizespor’a transfer eden bordo-mavili takım Ziraat Türkiye Kupası’nda Burasspor karşısında ortaya koyduğu performans ile gücünden bir şey kaybetmediğini gösterdi.
Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren 1461 Trabzon’da teknik direktör Mustafa Akçay, Kayseri Erciyesspor’un deplasmanda iyi mücadele eden bir ekip olduğuna dikkat çekerek, “Kendi alanımızı koruyacağız kontra atağa dayalı bir oyun planı üzerinde duruyoruz. Rakibini hızlı oyuncularına şans bırakmadan oynamak istiyoruz. Yenemediğiniz zamanda yenilmeyecekseniz felsefesi her zaman bu maç için cebimizde olan bir anlayış olacak. Oyuncu yapısı itibariyle oldukça iyi bir takımla oynayacağız. Sanıyorum iş disiplinimizle çabuk oyun anlayışımızla üstünlük sağlayabilir miyiz diye bakacağız zor bir maç olacak her türlü sonuca açık bir müsabaka olacak umarım istediğimiz gibi gelişir” dedi.



“SERCAN KAYA VE EREN ALBAYRAK GİTTİKLERİ İÇİN ÜZGÜNÜZ”
Sercan Kaya ve Eren Albayrak’ın gidişlerine duygusal anlamda üzüldüklerini belirten Akçay, “Onların aramızdan ayrılmasına üzüldük ama onlara iyi bir gelecek hazırladığımız içinde mutluyuz. Büyük bir camia olarak bu iki oyuncumuzun gidişini bir eksiklik olarak söylememizde doğru olmaz. Biz bir takımız diyorsak bunların olacağını kestirmemiz lazım. Biz misyonumuza uygun bir kayba neden olduk. Kulübe 4 milyon TL’nin üzerinde bir para kazandırarak bir yere transfer ettik. Planlamamıza uygun bir tavır ortaya koyduk” diye konuştu.

“İKİ OYUNCUMUZU RAKİBİMİZE VERDİK”
Sercan Kaya ve Eren Albayrak'ı rakipleri Çaykur Rizespor’a verdikleri yönündeki eleştirilere ise Akçay, “Evet biz iki oyuncumuzu rakibimize verdik ama bütün bunlara rağmen yarışıp başarılı olursak neler kazanabileceğimizi de düşünmemiz gerekir. Biz teknik adamlar olarak olaya farklı boyutlardan bakmak durumundayız. Kaybettiğiniz bir oyuncuyu rakibinize veriyorsunuz ve onunla oynuyorsunuz, ona üstünlük sağlıyorsunuz. Başarlı oluyorsunuz. Biz buna kör taraftan bakıyoruz. Bunun getirdiği avantajları düşündüğünüzde kendini sevmeniz ve kendinizi daha başaralı bulma şansınızı olduğu bir taraf orası. Ben o tarafıyla ilgileniyorum” şeklinde konuştu.