Maçın ardından açıklamada bulanan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay, rakibe saygı duyarak oynadıklarını belirterek, "Rakibimizin güçlü bir ambiyansı vardı. Şampiyonluğa oynayan bir takım, dolaysıyla saygı duyulması gereken bir takımdı bizde bunu yaptık. Rakibimiz karşısında kimliğimizi kediye dönüştürmek zorundaydık. Bizde bunu yaptık. Tırmalamalıydık öyle maçı koparmalıydık. Bugün oyuncularım tırmaladılar ve kazandılar. Saygı duyulması gereken bir takımdan ve hocadan oyuncularım 3 puan aldığı için onları kutluyorum" dedi.

ÖZKARA: "ENTERASAN GOLLER YEDİK"

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara ise 1461 Trabzon'un oyun anlayışını ve oyun taktiğini bildiklerini belirterek, "Güçlü orta sahadan Eren Albayrak'a uzun oynayıp hücumda çabuk çoğalıyorlardı. Biz maça iyi başladık. Enteresan bir şekilde gol yedik. İlk yarıda oyun üstünlüğünü ele aldık. Basit bir hatadan yine gol yiyerek ilk yarıyı mağlup kapattık. İkinci yarıda oyuna ortak olmak için gol bulmamız gerekiyordu. Basit bir kademe hatasından gol yiyerek skor 3-0 geldi. 1461 Trabzon'u tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

1461 Trabzon'un başarılı kalecisi Fatih Öztürk ise kadro olarak kendilerinde daha güçlü bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek, "Kadro olarak bizden daha ağır bir takıma karşı ciddi bir şekilde mücadele ettik ve erken bulduğumuz golle oyunun hakimi olduk. Torku Konyaspor erken pes etti ve bizde goller bularak haklı bir galibiyet elde ettik. Eksiklerimiz var bu eksiklerimiz önümüzdeki haftalarda arkadaşlarımızın aramıza katılmasıyla daha güçlü bir hale geleceğiz" dedi.

Mustafa Akbaş maçın ardından yaptığı açıklamada, "Maçtan önce hocamız bizi çok iyi motive etti. Bizde takım olarak galip geleceğimize inanıyorduk. Taraftarımız önünde net bir skor alarak galip geldiğimiz için sevinçliyiz. Bu galibiyetimizi önümüzdeki haftalara taşımak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Torku Konyasporlu Recep Aydın, Trabzon'a galibiyet için geldiklerini ancak bunu başaramadıklarını belirterek, "Talihsiz goller yedik. Saha içinde yapacak bir şeyimiz de kalmadı. Bundan sonraki haftalara iyi hazırlanıp galip gelmek istiyoruz. Torku Konyaspor iyi yerlere taşımak istiyoruz. Bunun içinde çok çalışmalıyız" dedi.