61SAAT SPOR SERVİSİ - ÖZEL HABER - Hasan Tüncel

Trabzonspor dün Akhisar Belediyespor ile Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.
Trabzonspor’un 3 puanı kaçırdığı mücadele Akhisar Belediyespor’un kalecisi Fatih Öztürk karşılaşmaya damgasını vurdu.
Eski Trabzonsporlu eldiven yaptığı 10 kurtarış ile bir maçta en çok kurtarış yapan kaleci kaleci oldu.

FATİH’İN 1461 YOLCULUĞU

Fatih Öztürk’ün Trabzon’a ilk gelişi tam bir macera oldu. 2011 yılında dönemin muhteşem takımı 1461 Trabzon’un kaleci arayışları sürerken Suat Şen, Yavuz Şanver, Coşkun Kantekin yönetimi transferin son gününde 135 Bin TL ile Fatih Öztürk’ü Eyüpspor’dan transfer etmişti.

“HUKUK ÖĞRENCİSİ”

1461 Trabzon’a gelen başarılı kaleci Fransa’da hukuk okurken Ankara’ya denenmeye gitmiş ve başarmış bir kaleci olarak Trabzon’a ayak bastı.



“MİNNETAR OLDU”

Eyüpspor ile sıkıntılar yaşan Öztürk, 2 sene çalıştığı 1461 Trabzon’a transferinden dolayı yöneticiler ve teknik heyete minnettardı. 
1461 Trabzon’da çok iyi işler yapan Öztürk’ün kaderini şimdiki hocası Tolunay Kafkas ve Osmanlıspor’da görev yapan Mustafa Reşit Akçay çizmişti.

AKÇAY RAPOR ETTİ, TOLUNAY ALDI

1461 Trabzon’da tarih yazan Mustafa Reşit Akçay ve öğrencilerinin isimleri o dönem sık sık Trabzonspor ile anılıyordu. Beklenen de olmuştu. Tolunay Kafkas 1461 Trabzon’dan 4 oyuncuyu Trabzonspor’a alacağını açıklamıştı. 
Akçay’ın olur raporu verdiği 4 isim içerisinde Yusuf Erdoğan, Caner Osmanpaşa, Abdulkadir Özdemir ve Fatih Öztürk vardı.

*Not: Caner, Fatih ve Yusuf dün Avni Aker’de forma şansı buldu.



TRABZONSPOR’DA ZOR GÜNLER
Fatih’in, Trabzonspor’a yükselmesinin ardından olaylar ardı ardına gelişmeye başladı.  1461 Trabzon’da etrafa mutluluk saçan kaleci bir anda psikolojik olarak çöküntüye girdi.

ALPER HOCA’NIN KARARI
Trabzonspor’da o dönem 3 kaleci görev yapıyordu. Onur Kıvrak, Zeki Ayvaz ve Fatih Öztürk. 
Öztürk’ün bu kadroda beklentisi en azından 2. Kaleci olmaktı. Fakat dönemin kaleci Antrenörü raporu ile beraber Fatih’i 3. Kaleci yapmıştı. Bu karardan sonra Fatih’in Trabzonspor’daki kariyeri psikolojik olarak bitmeye yaklaşmıştı.

ŞANS BULDU AMA..

Fatih’in şansı yaver mi gitti diyelim, Trabzonspor sakatlıktan çok mu çekti diyelim, başarılı eldiven Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic ve Ersun Yanal döneminde Türkiye ve Avrupa kupalarında forma şansı buldu. Kimilerine göre iyi performans gösterdiği söylensede, bazı kesimler Fatih’i hiç beğenmedi.  Hatta bir dönem Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından Fatih’in kadroya alınması istenmiş ve sonuç olarak Kaleci antrenörü Alper Boğuşlu “işime karışılıyor” gerekçesi ile görevi bırakmıştı.

“ÖNÜM KESİLİYOR”

Yaşanan ardı ardına olaylar karşısında çok yorulan kaleci Fatih’in “Kaleci Onur var, önüm kesiliyor” sözler duyulmaya başlamıştı.
Kadro dışı kalan Fatih uzun süre forma şansı da bulamayınca Trabzonspor ile arasındaki ipler koptu.
1461 Trabzonla 2 sezonda 72 mücadeleye çıkan Fatih, 5 yıllık imza attığı Trabzonspor’da sadece 16 maça çıktı.

“ŞİMDİ ÇOK MUTLU”

Trabzonspor’dan ayrılıp Akhisar Belediyespor’a transfer olan başarılı kaleci ilk günlerde sadece antrenmana çıksada zamanla tüm engelleri aşarak takımın 1. Kalecisi olmayı başardı.

“KONUŞURSAM, İNSANLARA DOKUNUR.”

Milli takımı hedefleyen eldivenin dün akşam  Trabzonspor'da neler yaşadın sorusuna verdiği cevap oldukça dikkat çekmişti Öztürk açıklamasında  "İnsanlara çok fazla dokunur banada tecrübe oldu. Bu saatten sonra hiç gerek yok herkesin başarılı olmasını diliyorum" diyerek Trabzonspor’a ne kadar kırgın olduğunu bir kez daha dile getirdi.