Beşiktaş maçı oynandı bitti. Aradan da futbol zamanlamasına göre epeyce bir sürece geçti. Hala Trabzon’un her bir köşesinde bu maç konuşuluyor.

Güneş’in tercihleri. Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki üstünlüğü ve Trabzonspor’un durumu güncelliğini koruyor. Biz de buradan hareketle, maçı yorumlayayım dedik..

MAÇIN İLK YARISI

Doğru dürüst pozisyonun olmadığı ilk yarıda oyunun hakkı beraberlik idi. Bu yarıda en göze batan kişi Cüneyt Çakır idi. Bu yarıyı kısaca özetleyelim;

Trabzonsporlu Soner’e hak ettiği sarı kartı tereddütsüz gösteren Cüneyt, İbrahim Toraman, Hilbert ve Almeida’ya hak ettikleri sarı kartları göstermedi.

Cüneyt Beşiktaşlıların her düşüşünde faul düdüğü çaldı.

Trabzonsporlu Zokora iki ve Mustafa bir defa kritik hatalar yaparak takımını tehlikeye soktu.
Yasin ve Halil sahanın en kötüleriydi.

Trabzonspor’un kaleye attığı ilk top gol oldu. Golde Sapara’nın ayağının tersi ile topu kaleye gönderişi mükemmeldi. Beşiktaşlıların ofsayt itirazı yersizdi. Hakemlerin defans ve ofans oyuncularının çizgi halindeki durumunu ofsayt olarak değerlendirmeyip golü geçerli saymaları onlar için en olumlu olaydı.

Her iki takımın oynadığı oyun hiç de doyurucu değildi, vasat-hatta vasatın altında idi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

İkinci yarıda Cüneyt BJK’yi kollama görevine devam etti. Ancak, bu kez Şenol Güneş de devreye girdi.

ŞENOL GÜNEŞ’İN MARİFETLERİ

Güneş, takımının bu skoru koruyabileceğini düşünmüş olacak ki, atağa çıkmasını istemedi. Bir süre sonra Sapara’yı çıkardı ve yerine Barış’ı aldı ki Barış’ın sahada ne iş yaptığını kimse anlayamadı.

Maç boyunca hiçbir aktivite göstermeyen Halil’in dokunulmazlığı olacak ki onu oyundan alamadı.

En azından ikinci yarının başında oyuna alabileceği Volkan’ı maçın sonuna doğru oyuna aldı. Oysa ikinci yarının tek pozisyonunu Volkan ile yakaladı.

Golcü vasfında tek oyuncusu olan Janko’yu 85. dakikada oyuna aldı. Bu futbolcu kendi ülke milli takımında daha geçen hafta iki gol atmış iken, nasıl oluyor da Trabzonspor’da hazır değildir?. Acaba hazır olmayan Janko mu yoksa Şenol Güneş mi, ya da Janko’ya pozisyon hazırlayacak oyuncular mı?.

Şenol Güneş, 15 milyon Euro’yu Adrian, Henrique ve diğerleri için heba edilmişken, ıskartalara bir yenisini mi eklemeye çalışıyor?

Maç boyunca Trabzonspor’un tek bir kafa topundan galip çıkamamasını kim açıklayabilir?.

Ligin en çok sakat futbolcusu olan takımının Trabzonspor olmasının sorumluları Teknik Direktör ve Kulüp Doktoru’dur bence.

CÜNEYT TAM BİR GÖREV DAMI

İlk yarıda BJK takımına 3 net sarı kartı gösteremeyen Cüneyt, ikinci yarıda da BJK’yi kollama görevine devam etti. Oysa ikinci yarıdaki oyunu ile BJK’nin buna ihtiyacı yoktu.

Hilbert ve İbrahim Toraman yaptıkları faullerle ikinci sarıdan kırmızı kart görmeliydi.

Mustafa’nın İbrahim Toraman tarafından düşürülmesine penaltı çalmaması en önemli hatası, “af edersiniz” görevi idi.

Cüneyt’in BJK aleyhine vermiş olduğu tek yanlış karar Olcay’ın aleyhine vermiş olduğu hentbol idi, oysa Olcay topu omuzu ile almıştı.

HERŞEYE RAĞMEN BJK GALİBİYETİ HAK ETTİ

Cüneyt’in güçlü desteğine rağmen ikinci yarıda oynadığı futbol ile BJK galibiyeti hak etti. Trabzonspor ise bir puana sevinmeli.

Zira BJK, ikinci yarıda Trabzonspor’u resmen sahasına hapsetti ve 4-5 adet net gol pozisyonu yakaladı.
Bu pozisyonların gol olmamasında, yediği golde hatası olan Kaleci Onur’un başarılı kurtarışları etkili idi.

SONUÇ OLARAK

Bu kafa ile devam edilirse Trabzonspor’un ve taraftarının canı çok acıyacak gibi görünüyor. BJK takımı ile rakip sahada berabere kalınması sizleri aldatmasın. Zira, bu yılki Beşiktaş’ı sıradan takımlar bile çok rahat yenebiliyorlar.