Trabzonspor aleyhine yazdığı haberlerle tanınan şike sürecinde Fenerbahçe propagandasıyla tanınan İstanbul medyasından Akşam Gazetesi yine skandal bir habere imza attı.
Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan ve hakem Mete Kalkavan’ın skandal kararlarıyla bordo-mavililerin 2-1 kaybettiği maçla ilgili protokol tribününde yaşanan tartışmayı Beşiktaş cephesinden ele aldı.
Yazılan haberde Beşiktaşlıları şirin göstermeye çalışan Akşam Gazetesinin muhabiri,  tarafsız kimlikten uzaklaşarak olayı Beşiktaş cephesi haklıymış gibi göstermesi ise dikkat çekti.
Trabzonsporlu yöneticilerini tehdit ettiğini, hatta özür dilediği şeklinde komik iddiaları ortaya atan Akşam Gazetesinin haberi de bordo-mavili yönetim tarafından yalanlandı.
Haberde “Özür dilediği” iddia edilen Trabzonspor yöneticisi Nevzat Aydın, Trabzonsporlu taraftarların bu yönde ki sorusuna, “Haber doğru değil arkadaşlar. Bir gerginlik oldu. Hakemle ilgili anlık o kadar. Özür dilenecek bir şey geçmedi ki zaten” ifadelerini kullandı.
 
İŞTE O HABER...
Beşiktaş ile Trabzonspor arasında Vodafone Arena'da oynanan derbi genelde sakin geçerken, maç bitimi protokolde büyük tartışma yaşandı. Akşam Gazetesi'nde olayın perde arkasında yaşananlar ve maç sonundaki tartışmanın ayrıntıları yer aldı. İşte o detaylar:
 
PROTOKOLDE KOLTUKLARA YUMRUK
 
Maç öncesindeki dostluk ortamı protokol tribününe de yansıdı. Son derece dostane olan hava, hakem Mete Kalkavan'ın, Beşiktaş lehine verdiği penaltıdan sonra değişti. Bunun penaltı olmadığına inanan Trabzonsporlu yöneticilerden 2-3 tanesi oturdukları koltukları yumruklamaya başladı. Bu olayın ardından da benzer gelişmeler sık sık tekrarlandı. Başkan Muharrem Usta, protokol nezaketine ters düşen davranışlarda bulunan yöneticilerini bir kaz kez geriye dönerek uyardı. Ancak buna rağmen gerilim düşmedi.
 
"ARKADAN KONUŞMA, YÜZÜNE SÖYLE"
 
Maç bittiğinde herkes stattan ayrılmak için ayağa kalktı. Bu sırada iki takım yöneticileri de kendi oyuncularını alkışladı. Beşiktaş'ın Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berk Hacıgüzeller de galip gelen oyuncularını alkışlıyordu. Bu sırada bir Trabzonsporlu yönetici, "Alkışla alkışla hakemle kazandınız" diye laf attı. Hacıgüzeller'in cevabı da sert oldu. "Hakemle değil alın teriyle kazandık." Bu sözleri duyan Trabzonsporlu yönetici geriye baksa da polemiği daha fazla uzatmak istemedi. Ancak diğer bir Trabzonsporlu yönetici, "Arkasından konuşuyorsun, yüzüne söylesene" diyerek Hacıgüzeller'e sataştı. Hacıgüzeller bu kez de, "Duydu, arkasına dönüp baktı" diyerek tartışmayı bitirmek istedi.
 
TEHDİT ETTİ, ÖZÜR DİLEDİ, TATLIYA BAĞLANDI
 
Ancak bu defa da maçın gerilimi ve hakemin tartışılan kararları yüzünden çok gergin olan Nevzat Aydın araya girdi. "Siz Trabzon'a geldiğinizde göreceksiniz" diye tehdit etti. Ancak araya diğer yöneticilerin girmesiyle ortam yumuşadı. Başkan Fikret Orman da misafir yöneticileri sakinleştirip, stat çıkışına kadar uğurladı. Sinirler yatışmış, ortam yumuşamıştı. Nevzat Aydın da Berk Hacıgüzeller'den özür dileyince olay tatlıya bağlandı.