Türkiye'nin en prestijli spor ödülleri arasında gösterilen 64. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri önceki gün Volkswagen Arena'da düzenlenen törenle açıklandı. Törene davet edilenler arasında Trabzonspor eski yönetim kurulu üyesi Emre Aksoy da vardı. Aksoy, Yılın spor adamı ödülünün Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a verildiği törene katılmama gerekçesini twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla mizahi bir dille açıklarken, yaptığı paylaşım Aziz Yıldırım’a bir gönderme olarak nitelendirildi. 

Yılın Spor Adamı ödülünün Aziz Yıldırım’a verilmesini eleştiren Trabzonspor taraftarları, twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla da ödülün Yıldırım’a verilmesini sert dille eleştirdi. Bu eleştirilere Aksoy da mizahi bir dille cevap vererek Yıldırım’ı adeta tiye aldı. 

Aksoy yaptığı paylaşımda, “Yılın spor adamı seçilen kişiyi eleştiriyorlar. Oysa, boks ve karate gibi dövüş sporlarını icra eden bir başkan olduğunu unutuyorlar. Salon sporlarındaki başarısını tarlalarda tırnaklarıyla çalışıp elde etmiş. Daha ne yapsın?” ifadelerini kullandı. Aksoy’un bu paylaşımında, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında Mayıs 2017 tarihinde oynanan kadın basketbol maçında protokol tribününde Yıldırım’ın rakip takım Başkanı Işık Eyigüngör'ü tokatladığı görüntülere bir gönderme olduğu algılandı. 
Aksoy, ödül törenine davet edildiğini ancak gitmediğini de belirterek şunları yazdı: “Bir de, beni de davet ediyorlar ödül gecesine. Çağırmanıza, anlatmanıza gerek yok. Biz sizin ne olduğunuzu görüyoruz, biliyoruz. Tepki mi? Elbette katılmadım. Dövüş sanatlarına meramım olsaydı başka bir salondaki yerimi alırdım.”