Bütün mesaisini vatandaşın içinde geçiren Aksoy, vatandaşlarla sohbet ediyor, projelerini anlatıyor ve gelecekle ilgili planlarını paylaşıyor. “Trabzonspor bizim sevdamızdır, kimseye emanet edilemeyecek kadar kutsalımızdır” diyor.

Trabzon Türkiye’nin Amiral gemisidir. Trabzonspor bir dünya markasıdır artık görev sırası gençlerdedir ve biz sadece elimizi değil bütün  varlığımızı taşın altına koyduk diyen Aksoy şöyle konuştu. Bütün hesaplarımızı yaparak, tam anlamıyla Trabzonspor hakkında bir envanter çıkarıp yol haritası belirleyerek bu işe aday olduk. Büyüklerimiz  bize genç ve tecrübesiz diyorlar. Onlara   davasına inanan ve  davası uğruna bütün varlığını ortaya koyan ecdadımızı hatırlatmak isterim. Bunun en büyük  örneği Atamız  Fatih Sultan Mehmet’in  İstanbul’u kaç yaşında  fethedip bir impartorluğun başkenti yapması örneğidir. Bizde bu düsturdan hareketle Trabzonspor’u ve Trabzon’u dünyada sporun başkenti yapmayı  hedefliyoruz.  Gençlerin dünya üzerindeki faktörünü göz ardı edenlere seslenmek istiyorum. “Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır” diyen atalarımızın yolundan giden genç nesilleriz.

 Biz bir Trabzon evladı olarak  diklenmeden dik durmasını bilen, bugünden yarınları için kaygılanan  bu yolda bana düşen vazife var mı diyen gençleriz. Köşesine çekilmek yerine, önden gidenlerdeniz. Herkes susuyorken , Hak adına söz söyleyenlerdeniz. Artık görev almak vaktidir. Bu güne kadar  yaptığımız işlerin başarısı sizin takdirinizdedir. Hiç kimseden destek almadan kendi çabamız ve kendi projelerimizle bu genç yaşımıza rağmen Trabzon için yaptıklarımız ortadadır. Ben bu topraklarda doğdum, Trabzon’un  caddelerinde  büyüdüm ve kazandığımız her şeyi yine Trabzon için  yatırıma çeviriyoruz. İşin kolayına kaçmadık daha fazla kazanmak, daha rahat yaşamak uğruna şehrimizi terk etmedik.  Trabzonspor bir şirkettir ve her alanda uzman CEO larla hedefe koşacak potansiyele sahiptir.  Hiç kimse Trabzonspor’u enkaz görme hakkına sahip değildir.  Borçları vardır elbette ama ödenmeyecek bir borcu yoktur. Biz diyoruz ki  gençliğimizin verdiği enerji ve heyecanla Trabzonspor’umuz için her kapıyı rahatça çalabiliriz. Büyüklerimizin karşısına  nezaket kuralları içinde çıkıp olmaz denilen işleri enerjimizle onlara yaptırabiliriz. Biz yola çıkarken inandık, yüreğimizi ortaya koyduk ve şunu dedik. “Trabzonspor Trabzon’dan yönetilir.” Trabzonspor sevdasını yüreğinizde hissetmeden o ruhu anlayamazsınız. Biz sevgiliye bile “Seni Trabzonspor kadar seviyorum” diyen Trabzonspor sevdalısı gençleriz şeklinde konuştu.                                                 

                Trabzonlu gençlerin bir başkaldırı hareketi olarak yorumlanan Aksoy’un başkanlığına kesin gözüyle bakan Trabzonspor taraftarları bu güne kadar büyüklerimiz, ağabeylerimiz dediğimiz kişilerin bizleri ne hallere düşürdüğünü hep birlikte yaşayarak gördük. Artık söz gençlerin artık sıra gençlerde diyerek Emre Aksoy’u başkanımız olarak görmek istiyoruz dediler.