61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzons Büyükşehir Belediye Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Akyazı Spor Kompleksi için öneride bulunduğu 'Recep Tayyip Erdoğan' ismi eğitimi, kültür, gençlik ve spor komisyonundan gelerek meclis gündemine taşındı. Kültür komisyonun incelemeleri sonrasında 'Recep Tayip Erdoğan' isminde bir sakınca olmadığı kararı verildi. Mecliste oy çoğunluğu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na gönderilmesine karar verildi.

KOMİSYON İSMİ ONAYLADI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Komisyonu Başkanı Havva Gümüş, Gümrükçüoğlu'nun önerisini oy birliğinde kabul edildiğini belirterek, "Havale edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun önerdiği spor yapılan görüşme sonundaTrabzon'umuzun maulumu üzerine Akyazı' da devam eden Trabzonspor'a kazandırabilmek için. Değişiklik yaptırarak ilk defa dolguda spor tesisi stad yapmanın önünü açmıştır. Yapımı TOKİ'ye vererek şahsı gayretli olmuştur. Trabzon'da yapılan bir çok yatırım çalışmalarına vefayla hatırlatmak için alanın adının stadyum kısmı dışında kalacak şekilde sponsorluğa zarar vermeyecek şekilde 'Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Kompleksi olarak belirlenmesi uygudur."ifadelerine yer verdi.

İSİM ÖNERİSİNİ BAKANLIĞA GÖNDERDİK
Gümrükçüoğlu, "Bu Trabzonlunun bir vesafıdır. Söz konusu olan şu veya bu kulüp değil. Ülkenin Cumhurbaşkanıdır. Şunu söylemek istiyorum ki öneri kararından başka bir şey değildir. Kültür Komsiyonu'nda enine boyuna görüşmüş araştırmış, Trabzon'da yapılan bir çok yatırımı vefa ile anlatmak için spor kompleksi bulunan alanın stadyuma isim verilmeden öneriyi onayladıkları ifade edildi. Öneri kararının ilgisi müsabetiyle ilgili bakanlığın değerlendirilmesi üzerine Gençlik Spor Müdürlüğü'ne iletilmesi uygun görülmüştür. Trabzonspor ile de görüştüğümüzü ifade etmiş olayım"

Gümrükçüoğlu, Akyazı isim önerisi kararının Geçlik ve Spor Bakanlığı'na gönderilmesi konusunda oylama kabul gördü. Hemen bu oylamanın ardından CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, "Yanlış yapıyorsunuz. Trabzonsporlulara bunu yapamazsınız" ifadelerini kullandı. Hemen bu gelişmelerin ardından Gümrükçüoğlu oturumu kapatarak meclisi kapattı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye girişinde CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'un şampiyonluğunun çalındığını açıklayan Karan, mecliste alınan karar üzerine ise, ""Gümrükçüoğlu koruma sayılarını 10'dan 20'ye yükseltsin. Artık Trabzon sokalarında Gümrükçüoğlu koşacak. Biz kovalayacağız" açıklamasında bulundu.

Ayrıntılar geliyor...