ALMANYA Hamburg Trabzonlular Derneği'nin (HTD) verdiği iftar davetine Trabzon'da kurulacak lojistik merkezi için araştırmalarda bulunmak üzere Almanya'da olan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, kentin Belediye Başkanı Orhan F. Gümrükçüoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacisalihoğlu ve beraberlerindeki uzmanlar katıldılar.

İftara Trabzonlu heyete eşlik eden Hamburg Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Ebuzer Çeliker de iştirak ettiler.

HAMBURGHABER
Stadyum 24 ayda bitecek
İftar yemeği sonrası HTD Başkanı İlhan Yılmaz, yaptığı konuşmada mübarek ayda kentin valisi ve belediye başkanını ağırlamaktan duyduklarını mutluluğu dile getirdi.

Ardından konuşan Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon'da kurulacak dev bir lojistik merkezi için bilgi toplamak ve uzmanlarla görüşmek amacıyla Almanya'ya geldiklerini ve Bremen'de bir merkezi incelediklerini söyledi. Gümrükçüoğlu, hemşerilerine Trabzon'daki son gelişmeler ve projeler hakkında bilgi aktardı.

Akyazı'da inşaa edilmesi planlanan Trabzonspor'un yeni stadyumu için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu,

HAMBURGHABER

“Gerçek ve şerefli şampiyon Trabzonspor'un layık olduğu 40 bin seyirci kapasiteli stadyum Akyazı'da inşa edilecek. Bu yıl sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı temel atma törenini yapacağız. 24 ay içinde de stadyum bitecek. Proje stadyumun yanı sıra kültür merkezi, başka spor kompleksleri ve sosyal tesisleri de kapsıyor” dedi.

“Yurtdışındakilerin katkısı büyük”
Trabzon Valisi Recep Kızılcık,'ta yaptığı konuşmada, Hamburg'da hemşehrileriyle aynı iftar sofrasını paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade ederek,

“Bu kardeşlik, hoşgörü ayında sizlerle beraber olmaktan mutluluk duydum. Burada bize Trabzon'un samimiyetini, birliğini, heyecanını yaşattınız” dedi.

HAMBURGHABER

Kızılcık, Trabzon'un hızla gelişmesinde yurtdışında yaşayan Trabzonluların katkısının da büyük olduğunu ifade ederek,

“Sizlerin kalbinin ülkemiz, Trabzon için attığını biliyorum. Kentimizin gelişmesinde madden ve manen sizlerin payı çok büyük. Lojistik merkezi için fikir arayışında Almanya'da yaşayan bir hemşerimizin önerisi üzerine Bremen'e gittik. Sizlerin iki ülkeyi tanıyan ve kıyaslama yapabilen yurttaşlarımız olarak bize kentimizin gelişmesi için yapacağınız önerileri, teklifleri çok önemsiyoruz. Bunları hiç çekinmeden bizlerle paylaşmanız Trabzon'umuzu ve ülkemizi daha da ileriye götürecektir” diye konuştu.

HAMBURGHABER

Vali ve Belediye Başkanı, dernek başkanı İlhan Yılmaz'a kemençe maketi, kahve takımı ve üç adet Trabzonspor forması armağan etti.