Başkan Mehmet Ergün Turan, yaptığı paylaşımlarda Akyazı Spor Kompleksi'nde sona yaklaştıklarını belirtirken şu bilgileri verdi:

"41 bin 461 seyirci kapasiteli statta İtalya’dan gelen çimlerin serilmesine başladık. Serilmeye başlayan çimin geriye kalan 5 bin 200 metrekaresi de Salı günü stadımızda olacak. Serme işleminin ardından çimin üzerine hibrit çim çakılacak ve zemin futbol oynamaya hazır hale gelecek."

"İLKLERİ BARINDIRIYOR"

Başkan Mehmet Ergün Turan, paylaşımında, "İlkleri barındıran statta 80 metrekare olan skorboard 7.5 piksel aralığında olmasıyla ülkemizde tek olacak" dedikten sonra şöyle devam etti:
"10 piksel olacak saha reklam panoları, köşelerinin oval olarak dönmesi özelliği ile de Türkiye'de ilk olacak. 92 bin m2 yeşil alana sahip kompleks içinde 2200 adet ağaç ile 2400 adet bitki grubu yer alacak. 41 bin 461 koltuk kapasiteli statta; 2954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu bulunuyor."

"GURUR KAYNAĞI BİR ESER OLACAK" 

TOKİ Başkanı Turan, Akyazı Stadı’nın Türkiye’nin en modern stadyumlarından birisi olacağına değinirken şöyle devam etti:
"UEFA kriterlerine göre 2 bin Lux olan saha aydınlatma kriteri Akyazı Spor Kompeksi’nde 3000 Lux olarak kullanıldı. Toplam 1500 araçlık otopark alanı olan Akyazı Spor Kompleksi içinde 500 araçlık kapalı otopark da yer alıyor. Akyazı Spor Kompleksi, projesi ve mühendislik uygulamasıyla gurur kaynağımız bir eser olacaktır. 4 ana giriş-çıkış olan stadımızda, tribün önlerinde yaklaşık 8 ile 10 metre yürüme mesafesi olacak. Son aşamaya gelen çalışmaları bitirip Akyazı Spor Kompleksi'ni en kısa sürede Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teslim edeceğiz. Köklü bir maziye sahip Trabzonspor’un yeni başarılara imza atacağı Akyazı Stadı şimdiden hayırlı uğurlu olsun."