61SAAT SPOR-Trabzon ve İstanbul dahil Türkiye’nin çeşitli illerinde her cumartesi günü ‘Temiz Futbol’ eylemlerine imza atan Temiz Futbol Gönüllüleri Platformunun hedefinde bugün ise Trabzon’un Akyazı Beldesi’nde yeni yapılacak stadın inşası vardı.
Stadın inşa edileceği dolgu alanına giden yaklaşık 40 kişilik Trabzonspor taraftarı bir grup, ellerinde kazma, kürek ve oyuncak araçlarla eylem yaptı.
Önce temsili olarak idman yapan taraftarlar, ardından ise yine temsili olarak kazma, kürek ve oyuncak arabalarla alanın dolgu çalışmasına yardım etti. İlginç görüntülerin ortaya çıktığı eylemin ardından konuşan Platform Sözcüsü Yavuz Saltık,
“Stat yarım kalmış. Bizde bitirmek istedik. Ve o stat bitecek desteğimizi göstermeye geldik” dedi.
Türkiye’de Akyazı Stadı’ndan önce ve sonra başlayan bir çok stadın bittiğine dikkat çeken Saltık, “Trabzonspor’un stadının inşaat alanı Akyazı ise yerinde sayıyor. Bu stadın bitmesi için mizansen olarak dolgu yapmaya geldik. Bizim eylemimizin amacı kamuoyunun ilgisini çekip ve stadın bitmesi için daha hızlı çalışılıp teslimiyetinin bekleriz” dedi.
Trabzon’un futbolla yatıp futbolla kalkan bir şehir olduğunu ifade eden Saltık şöyle devam etti: “Trabzon Büyükşehir oldu. Burada ki spor kompleksleri ve diğer sosyal alanlar hazır olduğunda burası Büyükşehir’e yakışacak bir alan olacak. Biz temiz futbol istiyoruz, Trabzon’dan elinizi çekin”
Açıklamanın ardından eyleme katılan Trabzonsporlu taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldı.


KAYNAK: 61SAAT.COM