2009 yılının ocak ayında Bordo-Mavili takıma transfer olan Alanzinho kısa sürede kendini Trabzonspor taraftarına sevdirdi. Kimine göre Atom Karınca, kimine göre ise ‘Süper Bücür’dü. Mayıs 2013’te ise sessiz sedasız gitti. Ancak taraftarın gözünde o hep, müthiş çalımları ve attığı paslarla unutulmayan bir Brezilyalı oldu.

Taraftarın unutamadığı Alanzinho ile Mehmet Karagöz görüntülü konuştu. Söze, “Sizi hiç unutmadım’ diye başlayan küçük Brezilyalı, her sorumuza samimi yanıtlar verdi. Menajerliğe başladığını söyleyen Alanzinho, “Korona bittikten sonra Trabzon’a geleceğim. Hem Trabzonspor’un maçlarını izleyeceğim hem de eski kulübüme yeni sambacılar önereceğim”

2009 yılında Trabzonspor’a transfer olan Brezilyalı Alan Carlos Gomes da Costa (Alanzinho) ilk haftalarda beklentileri karşılayamasa da sonrasında Galatasaray’a attığı golle adından söz ettirmeye başladı. Trabzonspor’da toplam 5 yıl kalan Sambacı şu an ise futbol oynamıyor ve menajerlik görevi yapıyor.

Alanzinho ile eski günleri, bugünü ve gelecekteki planları hakkında konuştuk. Her sorumuza içtenlikle yanıt veren Alanzinho, Trabzon’un insanlarını asla unutamadığını söyledi. Eski takım arkadaşlarından Adrian, Henrique, Colman ve Zokora ile görüştüğünü de söyleyen Brezilyalı, “Trabzonspor sayesinde güzel arkadaşlarım oldu” dedi. İşte Alanzinho ile yaptığımız keyifli sohbet:

YAKINDA GELECEĞİM

“SON olarak 2019 yılının Ocak ayında futbol oynadım. Sonrasında aktif olarak futbol oynamadım. Şimdilerde ise menajerliğe başladım. Birkaç tane oyuncunun menajerliğini yapıyorum. Koronavirüs sonrası Trabzon’a geleceğim. Hem maçları izlemek hem de birkaç tane sambacı (Brezilyalı oyuncu) önereceğim”

G.SARAY’A ATTIĞIM GOLÜ UNUTAMAM

“TRABZON dediğiniz zaman aklıma öncelikle şehir geliyor. Sonrasında sıcak kanlı ve sevgi dolu insanları geliyor. Ve transfer olduğum ilk yıl Galatasaray’a attığım gol sonrası yaşanan sevinç geliyor. O golün benim için önemi büyük. Adeta stattaki taraftarın sanki koşup hepsinin üzerime çıkacağını hissettim”

BİZİM KADRO DAHA İYİYDİ

“2010-2011 kadrosu ile şuanki kadro arasında çok fazla fark göremiyorum. Ama Şenol Güneş’in olduğu ortamda iyi bir aile ortamı vardı. İyi ilişkiler vardı. Sezona kupa ile başladık. Bu soruya karar vermek çok zor. O sezon takımımız şampiyon olmuş gibiydi. Yine de kıyaslamak gerekirse 2010-2011 kadrosu 1 tık daha iyiydi”

SOSA VE ABDÜLKADİR ÖMÜR….

“TRABZONSPOR’DA bu sezon çok kaliteli oyuncular var. Hepsi kaliteli oyuncular. Ama en iyileri konusunda isim vermem gerekirse Sosa ve Abdülkadir Ömür derim. Diğer oyuncular da çok kaliteli. İyi genç oyuncular var. Sörloth da gerçekten golcü kimliği ön planda tutan ve kaliteli bir isim”

FENER’İN ŞAMPİYONLUĞU HAKSIZ…

“2010-2011 sezonunun şampiyonluğu yüzde yüz bizimdir. Biz rakiplerimizden kat kat üstündük. Önümüze geleni büyük mücadele eder yeniyorduk. Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda başka yollara başvurdu. Haksız bir şampiyonluk aldı. Haksız olarak şampiyon ilan edildi. Yani Fenerbahçe o sezon şike yaptı”

BİZE HER YER TRABZON

“TRABZONSPOR’DAN oynadığım dönemlerden Henrique, Colman ve Adrian ile sürekli irtibat halindeyiz. Görüşüyoruz. Zaman zaman bir araya geliyoruz. Zokora ile de ara sıra fırsat buldukça görüşüyoruz. Trabzonspor’a güzel günlerim geçti. Oradaki herkese sevgilerimi yolluyorum. Bize her yer Trabzon…”

ALANZİNHO’NUN EŞİ CHARLOTTE DÜNYA TOP SEKTİRME ŞAMPİYONU

Alanzinho, Norveçli eşi Charlotte Lade ve oğlu ile Brezilya’da iyi bir hayat yaşıyor. Karantina nedeniyle şu günlerde sürekli evde kalan Alanzinho, boş zamanlarını minik oğluyla top oynayarak geçiriyor. Alanzinho’nun eşi Charlotte’un da top sektirme dünya şampiyonluğu bulunuyor. Karadeniz Gazete / Mehmet Karagöz