Trabzonspor, yabancı futbolcularını elden çıkarmak için düğmeye bastı. Teknik Direktör Şenol Güneş'in uyarmasına rağmen yabancı futbolcu sayısında bir önlem almayan ve son olarak N'Doye'yi transfer eden Bordo- Mavili yönetim, şimdi 14 olan yabancı sayısını 9'a düşürmek için çalışmalara başladı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçen sezon sadece yabancı isimlere 20 milyon Euro para ödeyen yönetim, Cech ve Alanzinho'ya kulüp aramaya başladı.

YANAL ALDIRMIŞTI
Trabzonspor'un eski teknik direktörü Ersun Yanal döneminde alınan Alanzinho'yu Eskişehirspor istiyor. Cech'e ise Yunan takımlarının talip olduğu öğrenildi.

İki futbolcuya talip olan takımlar bonservis bedeli ödemek istemiyor. Alanzinho 4.5 milyon Euro'ya, Cech ise 1 milyon Euro'ya renklere bağlanmıştı.

SAPARA BELİRSİZ
Bu isimlerin yanı sıra geçtiğimiz günlerde de Piotr Prozek'in sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edilmişti. Trabzonspor, Brozek kardeşler için 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.

Yerli futbolcu ısrarını sık sık gündeme getiren teknik direktör Şenol Güneş, Vittek ve Sapara için ise karar vermedi. Sıfır bedelle elden çıkarılacak olan yabancı futbolcular, kulübün kasasına bir fayda sağlamayacak.