Son olarak Sevilla maçının devre arasında prim krizi yaşandığı ile ilgili bir iddia ortaya atan Brezilyalı futbolcu bu kez de Aziz Yıldırım'ın cezaevinde kaldığı süreyle ilgili fikir beyan etti.
24 Horas gazetesine konuşan Alex, kendisine sorulan; "Biz Brezişya futbolundaki yolsuzluklar hakkında konuştuk. Ama sen Parma ve Fenerbahçe'de oynarken de benzeri sorunlar yaşadın. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hapis bile yattı. Bununla ilgili bir bağlantı kurabilir misin?" sorusuna verdiği cevapla şaşırttı.
Alex bu soruya; "Bugün bile hala tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. İlk başlarda şike denildi. Ama ben gerçek nedenin ne olduğunu anlamadım. Başkan bir yıldan kısa bir süre cezaevinde kaldı. Sonra dışarı çıktı. Hala cevap bulmayan sorular var. Türkiye'de bunun futbolla ilgili olmadığı, Yıldırım'ın şahsıyla ilgili olduğu konuşuldu. Ben her zaman merak ediyorum. Neden basın sürekli farklı şeyler yazar da, avukatlar ile konuşmaz. Başkanı cezaevinde ziyaret ettim. Ama o zaman bile neden orada olduğunu bilmiyordum" cevabını verdi.