Fenerbahçe Kulübü’nün Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’nda Başkan Ali Koç'tan Trabzonspor açıklaması geldi.

FENERBAHÇE GEREĞİNİ YAPAR

"Harcama limitleri, yeniden yapılandırma gibi konularda hep resmin bütünüyle ilgilendik. Sesi çok çıkanın haklı görüldüğü, önce ben diyenlerin istediklerini aldıkları futbol iklimi bizi farklı hareket etmeye zorluyor. Biz Fenerbahçe camiası olarak, gereğini yapmak konusunda bir an olsun tereddüt etmeyiz, her türlü mücadelenin içerisine gireriz"

"Cumhurbaşkanımızın teşrifleri sonrası yaşanan süreçte kulübümüz kimi çevrelerin hedefi haline geldi. Bazı kendini bilmez medya mensupları bizi ve Cumhurbaşkanımızı karşı karşıya getirmek için yoğun çaba sarf etti. Kulübümüz bazı çevrelerin açık hedefi haline geldik, hatta bazı kendini bilmez basın mensupları, sayın Cumhurbaşkanımız ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirmeye çalıştık. Bizim söylediklerimiz, savunduklarımız ile Cumhurbaşkanımız ile iktidar partisi ile ya da belirli siyasi gruplar ile bir alakası yoktur, özellikle buna dikkat çekmek istiyorum. Fenerbahçe kararlarını alırken, hiçbir siyasi görüşün baskısı ve etkisi altında kalmaz"

"Ancak özellikle sosyal medyada hem şahsım hem de Fenerbahçe, organize ve sistematik bir karalama kampanyasının hedefi haline getirilmiştir. Sosyal medyada bot hesaplar ve sahte hesaplar ile negatif gündem yaratmak kolaylıkla mümkün. Ben dahil, sosyal medyada olmayanlar bu algoritmayı anlamasak da ne demek istediğimi bazı çevreler anlamıştır. Ben bu dünyanın içerisinde değilim. Son 3 ayda 24 defa olumsuz gündemler başlığı altında trend olduk. Bu bir tesadüf olamaz! Bunu siyasette yaşardık, şimdi sporda oluyor"

TRABZON İLE İLGİLİ SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM

"Basın toplantısı sırasında değindiğim konulardan bir tanesi; adil rekabetten bahseden Trabzonspor Başkanı'na vermek zorunda olduğum cevaptan istinaden... Trabzonspor'un sırtını devlete dayama hususuydu. Antalya'da bir basın toplantısı düzenlemek durumunda kaldık. Hiç beklemediğimiz bir şekilde kulübümüzün çıkarlarını korumak için yaptığımız bu basın toplantısını takip eden taraflı tarafsız pek çok kesimden aldığımız mesajlar yalnız olmadığımızı gösterdi bu düşüncelerde. Trabzonspor ile ilgili Localar, devlet bankalarından kredilerle ilgili söylediklerimin tümünün arkasındayım."

AĞAOĞLU İLE İSTEDİĞİ YERDE KONUŞURUM

"Bizim Antalya'da bahsettiğimiz sırtını devlete dayama mevzusu, emsali görülmemiş bir durum. Bugün elimizde olan bilgilerin ve bilin ki elimizde çok bilgi var, yeri ve zamanı bu değil. Sayın Ağaoğlu ile her zaman karşılıklı bu konuları konuşmaya hazırım. Biz iyiye iyi, yanlışa yanlış, kötüye kötü demeyi ilke edinmiş bir yönetim kuruluyuz.Trabzonspor kulübü, büyük kulüplerden çok daha az bütçeyle yarışmakta ve genç oyuncu oynatmaktadır. Bunun da ne kadar önemli ve başarılı olduğunu Sayın Ağaoğlu'na söylemişimdir.  TRT Spor'da çıktığım programda dile getirdiğim gibi kulüp başkanlarıyla ortak bir yayın yapma çağrısını bir daha burada yineliyorum"

BAZI SİYASİLER YARDIM EDİYOR

"Antalya'daki bu çıkışlarımızdan ötürü futbola siyaseti karıştırmakla suçlandık. Belki yarın tehdit edileceğiz. Bazı siyasiler - burası önemli bakın bazı siyasiler- devlet imkanlarını kullanarak Trabzonspor'a yaptıklarını ifşa etmekten hiç sakınmıyorlar. Bazı siyasiler, buranın altını çizerek söylüyorum. Devletimizin gücünü kullanarak ilgili kulübe ne kadar maddi destek sağladıklarını gerek kendileri, gerek de camianın ileri gelenleri, yaptıklarından övünerek, hiç sakınmadan ifşa etmekten kaçınmıyorlar. Tabii ki hepimiz küçükken bir takımı tutuyoruz. Belli bir mevkiye geldikten sonra bu kadar açık bir şekilde ifade etme lüksümüz olmuyor. Toplumu, vicdanları huzursuz etmemek adına. Hakemler, TFF, kurullar etkilenebilir."

O MEDYA GRUBUNU CİDDİYE DAHİ ALMAYIN

"Bu ülke tarihinde ilk defa bir takıma sistematik şekilde arka çıkılırken bir takıma da olumsuz şekilde karşısında duran bir negatif propaganda uygulanıyor... Bunu medyada ilk defa görüyoruz.Her fırsatta Fenerbahçe'nin karşısında olan bir medya grubu var. İlk hedefi bir takımı şampiyon yapmak ikinci hedefi kulübümüzü ve şahsımı itibarsızla?tırmaktır. İlk defa algı operasyonlarıyla sistematik bir şekilde saldıran medya grubu ile karşılaştık. Vedat Muriqi'nin Trabzonspor'a attığı golde Kruse kaleciye dokunmuyor, golümüz sayılmıyor. Aynılarını biz yaşasak ne 'Fenerasyon' kalırdı, ne Zorlu toplantısı, ne TFF başkanı Fenerbahçeli, ne de MHK başkanı Koç çalışanı kalırdı... Biz bunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz."

FENERASYON DENİYORDU DEĞİL Mİ?

"Fenerasyon deniyordu değil mi? Bizi şampiyon yapacaktı. Başkanı Fenerliydi. Bakalım öyle mi? TFF görev süresi boyunca verdiği, veremediği kararlarla güven futbolda sarsılmasına sebep olmaktadır. Kazandığımız 11 maçın 9 hakemi sonraki hafta sahada değildi. Bunu sormaya gittik Zorlu'ya... Sorduk ve dinledik. Mantığı kabul etmediğimizi söyledik. Sonra Arda Kardeşler, 3 penaltımızın verilmediği ve yenildiğimiz Kayserispor maçı sonrasında ertesi hafta maç aldı"

VEDAT'A CEZA VERECEKLERDİ

"Vedat'a Gaziantep maçı sonrası inanın ceza vereceklerdi. Bu sevkin amacı nedir? Hedef nedir?. Mevzuata göre bile Emre ceza alamazken neden ek rapor istediniz? Bu bir mesaj değil midir hakemlere? Vedat kart bile görmemesi gerekirken niyete göre nasıl sevk ettiniz?"

SADIK FEDAKARLIK YAPTI, FALETTE'NİN LİSANSI ÇIKTI

"%30-40 meselesini ne hikmetse Nihat Bey söyleyemiyor. Kim talep etti? Niye çıkıp basın önünde söylemekten imtina ediyorsunuz? Enteresan. Biz kendi imkanlarımızla bir şeyler yaptık. Başka bankalarla görüştük. Bazıları kabul edildi bazıları edilmedi ama bir denkle?tirme mantığı ile yapıldı. Ne demek istiyorum? Bir yerde kabul edilen anlaşma, başka yerde aynı olmasına rağmen edilmedi. Biz Falette'e lisans çıkarabildik. Futbolcumuz Sadık'a teşekkür etmek istiyorum. 300-400 bin fedakarlık yaptı ve Falette'i öyle transfer edebildik. Son derece yorucu ve gönülkırıcı bir süreç yaşadık. Orada gördüğümüz tüm olay: Fenerbahçe'ye nasıl transfer yaptırmayız"