61SAAT SPOR SERVİSİ - ÖZEL - Hasan Tüncel 

Trabzonspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada yeni tüzük için olağanüstü genel kurul yapılacağı duyurulmuştu.

Yapılan bu açıklama Trabzonspor’da bir çok kesim tarafından büyük merak konusu haline gelirken tüzük ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmaya başladı.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Trabzonspor Kulübü Divan Başkanı ve Tüzük Komisyonu üyesi Ali Sürmen oluşturulacak olan tüzük ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“TÜZÜK YAZILDIR, HAZIR”

Tüzüğün kurulduğunu ve önümüzdeki günlerde halka sunulacağını belirtene Sürmen “Komisyon kuruldu. Bende o komisyondayım. Bütün kurul başkanları var komisyonda . Yazıldı hazır. Üzerinde rötüşler yapılıp redakte edilecek. Daha sonra resmi sayfada yayınlanacak. Tekrar toplumun değerlendirmesi alınacak. Toplumda haklı taleplere göre yeniden düzeltmeler olacak. Son hali tekrar yayınlanıp genel kurula gelecek.”

“MADDELER TEK TEK VEYA TOPLU OYLANACAK” 

Yapılacak tüzük kurulunda toplu oylamanın önemine dikkat çeken Sürmen “Tek tek de oylanabilir, topu da oyabilir. Yönetimin kararınıdır. Tek tek olduğunu düşünelim. Her madde üzerinde 2 Kişi konuşsa 94 ile çarpalım bakalım kaç çıkıyor. Kaç gün sürecek o toplantı. Bu tüzük yayınlanacak zaten gizli birşey yok. En az 1 hafta 10 gün öncesinden yayınalanacak. Herkes orada doğru bildiği yanlış bulduklarını tekrar bildirecek. Komisyon gerek görürse tekrar değiştirip. Tekrar yayınlayacak genel kurula gelmeden önce. Ondan sonra insanlar ister tüzüğün tamamı üzerinde ister bir madde üzerinde yine konuşma hakkı var. Ama tek tek bunu yapmaya kalkarsak oradan 3 gün içinde çıkamayacağız. “

Tüzüğe eklenecek maddeler ile ilgili konuşan Sürmen önemli maddeleri şöyle sıraladı.

YÖNETİCİLERE SORUMLULUK GELİYOR

“Yöneticilerin harcalamalarına sorumluluk geliyor. Mal varlıkları ile ilgili sorumluluk geliyor. Çok önemli bir değişiklik mesela.

“YENİ KURUL OLUŞTURDUK”

Yeni bir kurul geliyor. Daha önce acil durumlarda başkanlar asbaşkanlar genişletilmiş divan olarak toplanırdı. Madem ki dedik Zor zamanda toplanıyor dedik ve adını koyalım dedik. İsmini de istişare kurulu koyduk. Eski ve mevcut kurul başkanlarının olacağı istişare kurulu oluşturduk. “

“TARAFTAR ÜYELİK GELİYOR”

Taraftar üyelik geliyor. Belki ekonomik gücü yok aidatını ödemiyor. Yapamıyorum daha diyor, parası yok üye olmak istiyor ancak giriş aidatını veremiyor gel sen taraftar üye ol giriş aidatın yok. Taraftar üye olarak kimlik kartı al kalbinin üzerinde dursun. 

“O UYGULAMAYI KALDIRDIK”

25 yılını dolduran herkes divan üyesi olacak. Eskiden 25 yıl aidat yatırıp divan üyesi oluyor, birisi yönetime giriyor bakıyorsun 15 yılda divan üyesi oluyor. Bu eşitliğe aykırı. Yönetim kurulu üyesi olmakla zaten hak elde ediliyor ayrıca başka niye bir hak elde edilsin herkes gibi 25 yılda elde etsin bunu kaldırdık. 

SEÇİM YÜZDE YÜZ ARALIK’TA

Yapılacak olan Tüzük genel kurulunda alınacak herhangi bir karar ile Aralık kongresi iptal edilir mi? Sorunu cevaplayan Sürmen “Aralık tarihini değişmedi. Yüzde 100 Aralık’ta seçim olacak. Kimse öyle bir yanlışa kapılmasın. Aralık’tan sonra 3 yılda bir olacak. Normal düzene geliyor. Eski tüzükte de 3 yıldır ama  olağanüstü her zaman olur. Olağan kongreden bahsediyoruz. Yönetim seçilir yarın der bırakıyorum yönetemiyorum o zaman olağanüstü kongre olur. Bunlar yaşanabilir.  “ dedi. 

61saat yayın danışmanı Ali Savaş ise tüzük değişikliği ile ilgili köşesinde şu konulara yer verdi;