61SAAT SPOR SERVİSİ - Almanya’nın önemli ulusal gazetelerinden Süddeutsche Zeitung Türk Futbolu hakkında bir haber yayınladı. Söz konusu gazete; Şike konusuna, Trabzonspor’un TFF ile CAS’da davalı olduğuna, geçen hafta Milli Maçta açılan pankartlara değindi. İşte Alman  Süddeutsche Zeitung gazetesinin yaptığı haberin Türkçe tercümesi:

İki hafta sonra 27 Eylül‘de belli olacak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasını Almanya mı yoksa Türkiye mi kendi ülkesinde düzenleyecekler.

Zira 18 UEFA İcra Kurulu üyesi bu iki ülkeden hangisinin şampiyonayı düzenleyeceğine karar verecek.

Bundan dolayı şu son günlerde iki tarafta kamuoyuna olumsuz manşet olmak istemiyorl. Fakat bu durumu iki ülke de başaramıyor.
Sekizden yıldan daha fazla bir zamandır ilk defa geçen Cuma günü Trabzon’da bir Milli maç oynandı. Bu Türk Futbol Federasyonu için zordu. Çünkü Trabzonspor Kulübü 2011 senesindeki şike skandalından beri Türkiye Futbol Federasyonu ile kavgalı, ona karşı hak arıyor. O zaman Fenerbahçe şampiyonluğu satın almıştı, başkanı Aziz Yıldırım yüksek hapis cezası almıştı. UEFA’nın şikeden dolayı Fenerbahçe’yi 2 sene uluslararası müsabakalara katılmadan men ederken Türkiye Futbol Federasyonu bugüne kadar Fenerbahçe’den şampiyonluğu alıp o zaman ikinci olan Trabzonspor’a vermedi.
Daha önce hüküm giyenlere karşı değişen kanun sonucunda ceza davası yeniden görüldü ve Aziz Ylıdırım ve diğer yöneticiler beraat etti.

Trabzonspor Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’da her şeyden önce Türkiye Futbol Federasyonuna karşı dava açtı, dava devam ediyor. Temiz Futbol Eylemcileri Federasyonun yaptığı yolsuzluklara karşı adalet için mücadele veriyor.

Rusya’ya karşı Milli maçta eylemciler pankart açtılar.

Pankarta yazan:” Share Together:” Shame Forever”- Match Fixing is supported by Turkish Football Federation.”
Türk Futbol Federasyonunun 2024 Avrupa Şampiyonası resmî slagonundan “Share Together ( birlikte paylaşalım) eylemciler “ sonsuza dek utan ve “şike Türk Futbol Federasyonu tarafından destekleniyor.”
Pankartı açanlar kısa süreli göz altına alındı. Muhtemel bunlar ileri günlerde maçları statlarda izleyememe ile karşı karşıya kalacak.