Spor Toto Süper Lig şampiyonunu belirleyecek `Süper Final` maçları öncesi MHK tarafından düzenlenen `hakem eğitim semineri` Antalya`nın Serik İlçesi`ndeki Gloria Serenity Otel`de başladı. Seminere, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve belirlenmiş Üst Klasman Hakem ile Üst Klasman Yardımcı Hakemler katıldı. Eğitim, UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg, UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Sorumlusu J.W.Larsen, UEFA Yardımcı Hakem Eğitimcisi Philip Sharp ve MHK Bölge Eğitim Sorumluları tarafından verilecek.

`HAKEMLER ALTIN YILINI YAŞIYOR`

Seminer öncesinde hakemlerin ligdeki performansını değerlendiren Alp, Türk hakemlerin altın yılını yaşadığını söyledi. `Süper Final` öncesi hakemlere yönelik verilen seminer hakkında bilgi veren Alp, "Yurtdışından gelen UEFA hakem eğitmenleri, hakemlerimize kurallar, hakem hataları, saha hakimiyeti, motivasyon, hakem-oyuncu ilişkisi, orta hakem-yan hakem arasındaki koordinasyon konularında bilgiler verecek" dedi.

Seminerin daha önceki yıllarda da düzenlendiğine dikkati çeken Alp, seminerin gerek sporcuların gerekse hakemlerin motivasyonunu yükselteceğini söyledi.

"HAKEMLER AYNI ÜCRETLERİ ALACAK"

MHK ve TFF`nin hakmelere çok önem verdiğine değinen Başkan Alp, hakemlere Süper Final maçları için ayrıca bir ödeme yapılmayacağını, lig maçlarında aldıkları ücret üzerinden ödeme yapılacağına işaret etti.

Hakemlerin ligde son derece iyi maçlar yönettiğini vurgulayan Zekeriya Alp, şunları söyledi:

Ligin zirvesindeki 4 takım, karşılaşacak. Bütün maçlar çok önemli. Ancak biz hakemlerimize güveniyoruz. Bu maçlarda da ligteki gibi hakemlerimiz sahaya çıkacak. 6 hakem uygulaması kesinlikle uygulanmayacak. Daha önceleri böyle bir açıklama yapılmış. Ama `Süper Final` maçlarında kesinlikle böyle bir uygulama söz konusu değil. Türk hakemleri bu yıl çok başarılı oldu. Bunun örneği de Cüneyt Çakır ve diğer hakemlerimizde önümüzdeki yıllarda Avrupa`da maç yönetecek olmasıdır."

Seminere 13 orta ve 26 yardımcı hakemin katıldığını da hatırlatan MHK Başkanı Alp, Avrupa`da bir seminere katılacak olan Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek`in `Süper Final` maçlarının 3 ve 4. haftasında görev alamayacağını sözlerine ekledi. Seminer, perşembe günü sona erecek.

Kaynak: DHA