61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor, Altınordu Kulübünün altyapısında forma giyen Atakan Gündüz ve Salih Kavrazlı'yı dün kadrosuna katmıştı. Spor Toto 1. Lig ekibi Altınordu, bu transferlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Transferlerin etik değerlere sahip olmadığını ifade eden Altınordu Kulübü “"Yıllarca emek verip üzerine titrediğimiz iki gencimiz Salih Kavrazlı ve Atakan Gündüz, Trabzonspor tarafından kulübümüze bilgi bile verilmeden etik dışı bir şekilde transfer edildi. Kağıt üzerinde yasal gibi görünen bu hareketin, ne yazık ki toplumun yazılı olmayan ve bizleri ayakta tutan değerlerinin derinden yaralanmasına neden olduğunu belirtmek isteriz. Kulübümüzü yok sayarak yapılan bu davranış, 'Aileler bize gelip çocuklarını Trabzonspor'a vermek istediler' şeklinde açıklanacak kadar basit değildir.” İfadelerini kullandı..

Oyuncuları ile sözleşme imzalamayan ve Altınordu Kulübü’nün açıklamaları büyük tepki çekti. 

"ÇOCUKLAR KAÇARAK GELDİ"

Konuyu eleştiren Bordo Mavili taraftarlardan Akif Gür “Geçen sezon Sefa'da bu şekilde ayrıldı bizden. Beklenti içerisinde olduğun oyuncuya zamanında değer gösterip sözleşmeyi imzalatmazsan ve ona belirli şansları vermezsen eğer oyuncu farklı tercihlerde bulunabilir. Ayrıca çocuklar kaçarak geldiler. Altınordu kulübünün dışarıdan göründüğü gibi olmadığını ve orada yaşadıkları birçok olumsuz olayı anlattılar. Altınordu kulübünün toplum önünde verdiği resim ile içerideki resmin çok farklı olduğunu söylediler. Sırf oyuncuları aldığınız kulüplere yetiştirme tazminatı ödememek için oyuncuları profesyonel yapmıyorsunuz sonra etik değerlerden bahsediyorsunuz. Madem sizin için çok değerliydiler o zaman oyunculara gereken önemi verecektiniz…” şeklinde tepki gösterdi. 

Altınordu’nun yaptığı açıklamaların yersiz olduğunu savunan futbol camiası kulübe tepkisini gösterdi.

İŞTE O TEPKİLER