Amatör Spor Haftası  10-16 Ekim tarihleri arasında bir şölen havasında kutlandı. ASKF ve  Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği bu haftada Atletizm,Karate, Badminton,Masa Tenisi, Tenis, Ekstrim, veteranlar futbol, veteranlar  hentbol,branşlarında  müsabakalar  oynandı.  

Törene Trabzon Valisi Yücel YAVUZ, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, Gençlik Spor İl Müdürü Birdal ÖZTÜRK, İşkur Müdürü Adnan ZENGİN, Hakem Derneği Başkanı İsmail KÖSE , Futbol İl Temsilcisi Zeki KURT, ASKF Yönetim Kurulu, Spor kulüp başkanları ve yöneticileri, dereceye giren sporcular , antrenörler ve aileler katıldı. 

ASKF başkanı Cahit ERDEM yaptığı konuşmada  bir hafta süren bu etkinliklerde futbol dışı branşlarda faaliyetlerin yapıldığını kamu oyunun amatör spora olan ilgisinin ön planda tutulmaya çalışıldığı ve Trabzon Valimiz sayın Yüvel YAVUZ’un
önemli bir sözünü katılımcılara hatırlatmak istediğini belirterek  “ İşini Severek yapmanın adresi ASKF”  dir ifadesini kullandı.

Konuşmalardan sonra branşlarında başarılı  olan sporculara çeşitli ödül ve hediyeler verilerek hatıra fotoğrafı  çekildi .