Kulüpler adına açıklama yapan İlhan Cavcav'ın açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

"Bu toplantı, 4 büyük kulübümüze karşı düzenlenen bir toplantı değildir. 3 büyük kulübümüz, Türk futbolunun liderleridir. Ancak sahadaki rekabetlerini, yaptığımız toplantılara yansıttılar."

"Bunca yıldır sporun içindeyim ama böyle sıkıntılı bir süreçten geçildiğini hatırlamıyorum. Benim bir spor adamı olarak futbolumuzun bu sorunları aşacağına inancım var"

"TFF Başkan adayı konusunda konuştuk ama mutabakat sağlamadık"

"Bazı kulüp başkanlarının bizi bir araya getir demesi üzerine böyle bir toplantı yapma kararı aldım"

"Aralık ayından beri futbol camiamıza hep bir araya gelip konuşmayı önerdim. Şu ana kadar taraflar yeterli bir düzeyde karşı karşıya gelmedi. İnşallah bu toplantı önümüzdeki toplantılara örnek olur"

"Yayın gelirlerinin şampiyonluk sayılarına göre dağılımını uygun bulmuyoruz. Yeni federasyon başkanının bu durumla ilgileneceğini umuyoruz"

"Bence 26 Ocak'Genel Kurul'un iptal edilmesi gerekir."

"Hiç aday olmayan birisinin aday olmasını da doğru bulmuyoruz"

"Bizim amacımız, 3 büyük kulübü karşımıza almak değil, onlarla ortak hareket etmek"

"Kulüpler Birliği'nin kurucularından biri de benim. O dönemde bize bir tek Trabzonspor destek vermişti. Üç büyüklerin hiçbiri bu birliğie üye değildi. Daha sonra ise bu kulüplerin başkanları heğ ağırlıklarını koydular ve Anadolü Kulüpleri piyon haline dönüştü. Artık bu gidişe 'dur' diyoruz."


Önceki Haber


Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya; Kulüpler Birliği Onursal Başkanı ve ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz, Ankaragücü Kulübü Başkanı Haluk Ilıcan, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, Trabzonspor Kulübü Başkanvekili Necmettin Aytekin, Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanvekili Abdi Kurt, Orduspor Kulübü Asbaşkanı Zühtü Başar Asmaz, Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarının 5 dakika görüntü almalarına izin verildi. Kulüpler Birliği Onursal Başkanı Cavcav, toplantının öncesinde yaptığı açıklamada, kendisinin Kulüpler Birliği'ni kuran kişi olduğunu hatırlatarak o dönemde 15 Anadolu kulübünün iştirak ettiğini; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin katılmadığını söyledi. Daha sonra birliği vakıf haline dönüştürdüklerini ifade eden Cavcav, bu üç kulübün de vakıfa iştirak ettiklerini kaydetti.

"14 KULÜP BİR ARAYA GELDİK"
Başkan Cavcav, bugün Anadolu kulüpleri yöneticilerinin talebi üzerine toplandıklarını, toplantıya da yöneticileri kendisinin Ankara'ya davet ettiğini ifade ederek, ''Burada hep birlikte bir yemek yiyip, bazı konular üzerinde görüşmelerde bulunacağız. Konuyla ilgili olarak da toplantının ardından bir açıklama yapacağız'' dedi.

İlhan Cavcav, toplantıya, katılamayan Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulüplerinin Kayserispor Başkanı Recep Mamur'a, Manisaspor'un da Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'a vekalet verdiklerini ve bu kulüplerin de Mamur ve Ünal tarafından temsil edileceğini ifade etti. Gaziantepspor Kulübü'nün toplantıya katılmayacağını kendilerine bildirdiklerini kaydeden Cavcav, ''Gördüğünüz gibi 14 kulüp olarak bir araya gelmiş olduk'' diyerek sözlerini tamamaladı.