Olağanüstü Genel Kurul öncesinde açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, “35 Milyon TL ile gelecek olan Ağcabağ’a dedik ki; ‘Buyur gel. Parayı bankaya yatır. Biz aday olmayacağız” ifadelerini kullandı. Yiğiner, ayrıca Fenerbahçe'ye transfer olan Altay Bayındır'ı Galatasaray ve Beşiktaş'ın da istediğini dile getirdi. 
Ankaragücü Beştepe Tesisleri'nde  MKE Ankaragücü'nün gündemine dair konuşan Başkan Mehmet Yiğiner, Hector Canteros, Dever Orgill ve Michal Pazdan’ın sözleşmeleri devam ettiğini, haklarında çıkarılan transfer haberlerinin de kasıtlı yapıldığını belirtti. 

“Yapılandırmaya girdiğimiz zaman hiçbir problem kalmayacak” 
Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor’un borçlarını yapılandırdığını hatırlatan Mehmet Yiğiner, açıklamasına şöyle devam etti: 
“Biliyorsunuz onların borcu bizden daha fazla. Başkan da bildiğim kadarıyla kefalet verdi. ‘Bu borç artmayacak, eksilecek’ diye bir imza attı. Diğer kulüpler de bundan faydalanacak. Biz de ivedilikle faydalanmak için 12. ayda dosyamızı verdik. Eksikler tamamlandı. Bekliyoruz. Biz de bankalar birliğinin yapılandırmasına girmek istiyoruz. Yapılandırmaya girdiğimiz zaman hiçbir problem kalmayacak. İlk öncelik Trabzonspor’a verildi, umarım ikinci biz oluruz. Zaten yapılandırma olduktan sonra kulübün ekonomik anlamda geçmiş borçları ile ilgili bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çünkü burada başkanlar, yöneticiler sorumlu olduğu için bu borcu arttıramazsın. Çok fazla para verip transferler yapamazsın. Yani kulübü fazla borçlandırmaz. Bu fazlalığı başkan ve yöneticiler kendi ödemiş olacak. Yapılandırmadan faydalanacak olursak ilk yapacağımız iş borçları ve futbolcu alacaklarının tamamını ödemek. Transfer yasağını kaldırarak bütçemize uygun transferler yapmak. Yani bunlar çok uzak işler değil.”