Antalyaspor müsabakası sonrası Ankara’ya dönüş yolunda yaşanan kaza sonucu hayatını kaybeden canlarımız Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz adına Tandoğan Tesislerimizde tören düzenlendi.

Törende,  Başkan Mehmet Yiğiner, Trabzonlu Başkan Yardımcısı Sadık Soylu, Teknik Direktör Mustafa Kaplan ve futbolcuların yanı sıra taraftarlar ve Türkiye’nin dört bir yanından taraftar grupları yer aldı.

YİĞİNER " CANIMIZ ACIYOR"

Törende Başkan Mehmet Yiğiner, “Camiamızın baş sağolsun. Canımız yanıyor, evlatlarımızı kaybettik. Alttan yetişen evlatlarımız, genceciklerdi. Hiç arzu etmediğimiz bir şekilde deplasmandan dönerken yaşanan trafik kazasında kaybettik yavrularımızı. Acımız çok büyük. Hepimizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Taraftarlarımızın bu işte emekçi olduğunu belirten Başkanımız Yiğiner, “Abi kardeş ilişkisi içersinde her zaman tribündeki yerlerinizi aldınız. Ben görüyorum. Deplasmanlarda küçük yaşta kardeşlerimiz oluyor. Ağabeyleri ile birlikte deplasman yapıyorlar. Takımlarını, bu armayı her şeyden çok seviyorlar. Canlarından çok seviyorlar. Bizler de bu kulübün yaşaması için mücadele veriyoruz” dedi.

Törende gördüğü tablodan ötürü çok duygulandığını dile getiren Başkanımız Mehmet Yiğiner, Burada her takımın taraftar gruplar yer aldı. Bu birlik beraberliği sergilediğiniz için burada acımızı bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Acılar paylaştıkça azalır. Sizleri burada görmek hem ailemizin hem de camiamızın acısını hafifletecektir” ifadelerlini kullandı.

SADIK SOYLU "SPOR BARIŞ, KARDEŞLİKTİR"

Ankaragücü Kulübü Başkan Yardımcısı Trabzonlu Sadık Soylu ise "Bugün Tüm Türkiye'nin birlik olması gereken günlerden bir tanesiydi ve öyle de oldu. Spor demek ki barış ve kardeşlikmiş. Tüm taraftar gruplarının bir araya gelmesi ülke sporu adına güzel bir olaydı. Kazada hayatını kaybeden kardeşlerimiz gerçekten bu arma için can verecek olan kardeşlerimizdi camiamızın başı sağolsun, Allah herkesden razı olsun" dedi. 

Mert Turgut Çakır’ın cenazesi, Karacaören TOKİ Mevlana Camisi’nde öğleyin kılınan namazın ardından Altındağ Karacaören Mezarlığı’nda Eren Açıkgöz’ün cenazesi ise memleketi Bartın’da defnedildi. Her iki cenazeye de yoğun katılım sağlandı.