8. Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı’nda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) organizasyonuyla açılan stantta tanıtım yapıldı. 30 ülkeden yaklaşık 200 katılımcının yeraldığı fuardaki Antalya standında, BAKA Yönetim Kurulu üyelerinden Burdur Ticaret Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı ve Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat ile 15 konaklama tesisi ve seyahat acentesi Antalya, Isparta ve Burdur’un tanıtımını yaptı. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yılmaz’ın destekleri ile fuara katılım sağlayan turizmciler, Suudi Arabistan’ın liman şehrinde 3 gün süren 8. Cidde Turizm Fuarı’nın beklentilerini karşıladığını, olumlu geri dönüşler aldıklarını ve yeni sezonda Körfez pazarından önemli turist artışı beklediklerini söyledi. Fuarda Arapça ve İngilizce Antalya tanıtım filmine büyük ilgi gösteren Suudi turizm profesyonelleri ile ziyaretçiler, Antalya’nın şelaleleri, ırmakları, dağlık ve ormanlık bölgeleri ile milli parkları hakkında bilgi aldı. 

Turizm kapasitesi ve altyapı etkiledi 
Antalya’da özellikle üst segment Arap turistlere hitap eden 404 adet 5 yıldızlı otel ve tatil köyü olduğunu öğrenen Suudiler, Antalya’nın turizm kapasitesi ve altyapısına hayran kaldıklarını, tesettür otelleri ve helal turizm olanaklarından yeni haberdar olduklarını ve en kısa zamanda Antalya’ya gelmek istediklerini söyledi. Geçen yıl toplamda 651 bin turistin ülkemize geldiği Suudi Arabistan, turizm kaynak ülkelerini çeşitlendirmeye çalışan Antalya turizmi için büyük potansiyel arz ediyor. Suudi turistler Antalya’ya daha çok bağlantılı seferler ile geldiklerini, Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz yaz Riyad’dan başlattığı doğrudan Antalya uçak seferlerinin bu yıl da devam etmesini, ayrıca Cidde’den de uçak seferlerinin konulmasını, mevcut haftalık sefer sayısının da artırılmasını talep etti. 
Bu yıl Antalya’nın yanı sıra Trabzon, Elazığ, Samsun ve Bursa gibi illerinden kalkınma ajansları, turizm ve seyahat acentesi de Cidde Turizm Fuarı’nda yerini aldı. Cidde Emiri ile Cidde Başkonsolosu Akif Menevşe, Cidde Ticaret Ataşesi Bilge Dönmez, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu ve THY Cidde Müdürü Erol Şenol da Antalya standını ziyaret ederek başarı diledi.