İki takım arasında bugüne kadar oynanan 34 maçta bordo-mavili takım 20 galibiyet elde ederken, Antalyaspor ise 5 galibiyet elde etti. 9 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda rakibine 61 gol atarken kalesinde ise 30 gol gördü.

Her iki takım arasında bugüne kadar Antalya'da oynanan maçlarda da Trabzonspor, rakibi karşısında bariz bir üstünlük sağladı. Bordo-mavili takım Antalya'da yaptığı 17 maçın 10'unu kazanırken 4 maç ev sahibi takımın üstünlüğüyle, 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor, Antalya deplasmanında 25 gol atarken 15 gol yedi. Karadeniz ekibi, Antalya deplasmanında son 8 sezonda ise 5 galibiyet, 2 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. İki takım arasındaki en farklı galibiyeti ise Trabzonspor, 2000-2001 sezonunda 4-0'lık skorla elde etmişti.

KUPADA 4. KARŞILAŞMA

İki takım arasında oynanan 3. kupa maçında Trabzonspor 1'er galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik elde etti. Kupa'da ilk kez 2009 yılında A Grubunda mücadele eden iki takımın karşılaşması 3-3 beraberlikle sonuçlanmıştı. 2010 yılında oynanan çeyrek final ilk maçını Trabzonspor 2-0 kazanırken, rövanş maçını 1-0 kaybetmesine rağmen turu geçen taraf olmuştu. Söz konusu maçlarda bordo-mavili takım 5 gol atarken kalesinde ise 4 gol gördü. Medical Park Antalyaspor evinde oynayacağı karşılaşmada rakibi Trabzonspor'dan rövanşı almak için mücadele edecek.

BURAK YILMAZ MI, TİTA MI?

Trabzonspor'da 30 golle en çok gol atan oyuncu Burak Yılmaz olurken Medical Park Antalyaspor'da ise 8 golle en çok golü atan Tita, takımları adına bu kez Ziraat Türkiye Kupası maçınhda gol arayacaklar. Bordo-mavili takımın 10 Milyon Euro değeri ile takımın en pahalı oyuncusu Burak Yılmaz olurken, Antalyaspor'nda en pahalı futbolcusu 2 Milyon 400 Bin Euro'luk değeri ile Tita ön sırada geliyor.