Süper Lig'in 14. haftasında Trabzonspor deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Antalya Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Trabzonspor 3-1'lik skorla kazandı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Sörloth, 25. dakikada Nwakaeme ve 45. dakikada Yusuf Sarı kaydetti. Antalyaspor'un tek sayısını ise 17. dakikada Celustka kaydetti.

Bu sonucun ardından yenilmezlik serisini 4 maça çıkaran ve son 4 maçta 3. galibiyetini alan Trabzonspor puanını 26 yaparken, son 7 maçta 3 puanla tanışamayan Antalyaspor ise 12 puanda kaldı.

Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor evinde Denizlispor ile karşılaşacak, Antalyaspor ise Alanyaspor deplasmanında 3 puan arayacak.

DANIEL STURRIDGE'DEN 2 ASİST

Sakatlığını atlatan ve karşılaşmaya Sörloth ile birlikte ileri uçta başlayan İngiliz yıldız Daniel Sturridge, 59 dakika sahada kaldı ve maçın iyilerinden biri oldu.

3. dakikada Sörloth ve 25. dakikada Nwakaeme'nin gollerinde asisti yapan isim olan Sturridge, 8 ikili mücadelenin de 5'ini kazandı.

SÖRLOTH ATMAYA DEVAM EDİYOR

Trabzonspor'da kariyerinin en güzel günlerini geçiren Norveçli golcü Aleksander Sörloth, Antalyaspor karşısında da ağları sarstı ve Trabzonspor'un Süper Lig'deki son 3 maçında da ilk golü atan isim oldu.

Bordo-mavili ekiple bu sezon ligde oynadığı tüm maçlarda sahaya çıkan 24 yaşındaki oyuncu, 9 gol ve 3 asistlik bir performansa ulaştı. Öte yandan golcü futbolcu Norveç ve Trabzonspor ile çıktığı son 7 maçta 7 kez ağları sarstı.

TRABZONSPOR'DA FARKLI TERCİHLER

Trabzonspor'da kadro tercihleri dikkati çekti. Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, geçen hafta 1-1 eşitlikle sona eren Galatasaray maçının ilk 11'inde ikisi zorunlu 3 değişiklik yaptı.

Bordo-mavili teknik adamın geçtiğimiz hafta Galatasaray maçında ilk 11'de yer verdiği ve gördüğü sarı kart sonrası cezalı durama düşen Jose Sosa'nın yerine Abdulkadir Parmak şans buldu.

Karaman, sakatlığı bulunan Joao Pereira'yı kadroya alınmazken, Majid Hosseini ise yedek soyundu. Bu oyuncuların yerine Serkan Asan ile Daniel Sturridge ilk 11'de sahaya çıktı.

ANTALYASPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Antalyaspor Teknik Direktörü Stjepan Tomas, ligde son oynanan Medipol Başakşehir maçına göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı.

Kırmızı-beyazlı takımın teknik direktörü, geçen hafta deplasmanda Medipol Başakşehir'e 2-0 yenildikleri karşılaşmanın ilk 11'inde yer alan Aatif Chahechouhe, Charles ve Tarık Çamdal'ın yerine Leschuk, Fredy ve Eren Albayrak'a şans tanıdı.

Öte yandan, Trabzonsporlu oyuncuların seremoni sırasında okunan İstiklal Marşı sırasında yüzlerini statta asılı bulunan Türk bayrağına doğru döndükleri görüldü.

Maçtan önce, yaşamını yitiren Trabzonspor'un eski oyuncusu Tuncay Mesci için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇ SONUCU 3 - 1

90' Hakem 5 dakika uzatma verdi. 

89' Nwakaeme'nin pasında Ekuban, sol çaprazdan kaleci ile karşı karşıya ancak çok kötü vurdu ve top dışarı çıktı. 

89' Aatıf sağ çarazdan Uğurcan ile karşı karşıya kaldı. Uğurcan ayaklarıyla izin vermedi. İkinci hamlede tpun sahibi oldu. 

88' Trabzonspor'da Serkan, Antalyaspor'da Serdar Özkan sarı kart gördü. 

86' Aatıf, rakiplerini çalımlayarak kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Uğurcan başarılı.. Bire birde Antalyasporlu oyuncu geçiş izni vermedi. 

85' Trabzonspor'da Nwakaeme'nin pasında Ekuban ceza sahasının dışından vurdu ancak büyük farkla top dışarı çıktı. 

82' Hakan ceza sahasının dışından şutunu çekti Uğurcan çok iyi çıkardı. Kazanılan korneri Uğurcan çıktı aldı. 

80' Trabzonspor'da Yusuf Sarı oyundan çıktı, Hosseini oyuna girdi. 

77' Trabzonspor'da Sörloth, topu çok güzel önüne aldı. Sağ taraftan aldı sürdü ardından ceza sahasına girerken önü kapanınca Nwakaeme'yi gördü. Nwakaeme ceza sahasının dışından vurdu şutunu ancak çok kötü. Top kalecide kaldı. 

75' Antalyaspor'da Doğukan oyundan çıktı, Da Silva oyuna girdi. 

72' Her iki oyuncunun da kafası bandajla sarıldı. 

71' Antalyaspor atağında Campi ile Blanco kafa kafaya çarpıştı. Her iki oyuncunun da kafasında kanama var. 

70' Hakan'ın vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

67' Hakan'ın vuruşunda Uğurcan iki hamlede topun sahibi oldu. 

66' Trazonspor'da Yusuf'un ara pasında Abdülkadir'den önce savunma araya girdi. Kazanılan kornerde Antalya savunması uzaklaştırdı. 

62' Antalyaspor'da Ufuk'un vuruşunda Uğurcan iki hamlede topu aldı. 

59' Sturridge oyundan çıkarken uzak gecikince Antalyasporlu oyuncular tepki gösterdi. Ardından karşı çizgiden çıkan Sturridge)ye Antalyaspor taraftarları ypabancı madde attı. Oyuncu bu sırada hakem tarafından sarı kart gördü. Ancak Sturridge atılan yabancı maddeleri göstererek çıkışında sorun olduğunu ifade etti. Bu sırada Sturridge çizgiden yedek kulübesine gelirken sürekli yabancı madde yağdığı görüldü. 

59' Trabzonspor'da Sturridge çıktı, yerine Ekuban oyuna girdi. 

55' Kazanılan serbest vuruşu Diego kullandı, az farklı top direğin dibinden dışarı çıktı. 

52' Trabzonspor'da Kamil Ahmet Çörekçi oyundan çıktı, yerine Abdürrahim Dursun girdi. 

52' Trabzonspor Sturridge ve Sörloth çok etkili paslarla ceza sahasına girdi ancak sonuçlandıramadılar. 

51' Nazım'ın ortasında Atıf vurdu üstten dışarı çıktı. Trazonspor bu dakikalarda çıkmakta zorlanıyor. 

47' Antalyaspor sağ kanattan tehlikeli geldi defans son anda uzaklaştırdı. Devamında Atıf çok kötü vcurdu. 

46' Hakan'ın ortasında Abdülkadir kafaylı topu kornere gönderdi. Kullanılan kornerde top oyun alanının dışından gelince kaleci vuruşuyla oyun başlayacak. 

46' İkinci yarı başladı. 

Antalyaspor'da Serdar Özkan ve Atıf oyuna girdi.

Maçın ilk yarısı sona erdi. 

45' Trabonspor'da Nwakaeme'nin ara pasında sağ kanatta Kamil Ahmet topla buluştu. Ardından içeri ortaladı Abdülkadir ıska geçti top Yusuf'a geldi. Yusuf düzgün bir vuruşla topu ağlara gvönderdi. Bordo-Mavililer 3 - 1 öne geçti. 

45' GOOOOOLL YUSUF

43' Hakan'ın kullandığı kornerde Diego vurdu top üstten dışarı çıktı. 

42' Antalyaspor sol kanattan yine tehlikeli geldi. Vuruşunda Serkan son anda rakibin önünü kapatarak topun kornere gitmesini sağladı. 

38' Trabzonspor'da Sturridge rakiplerini çalımlayarak ceza sahasının dışından şut denedi. Ancak rakibi vücut dengesini bozunca iyi bir vuruş yapamadı. 

35' Trabzonspor atağında Nwaıkaeame Sörloth'a atmaya çalıştı ancak kaleci zamanında çıktı topu aldı. 

28' Antalyaspor tehlikeli geldi. Blanco'nun kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

24' Trabzonspor'da kazanılan kornerde arkaya aşırtılan topu Nwakaeme tamamladı. Bordo-mavililer 2 - 1 öne geçiti. 

24' GOOOOOOL NWAKAEME...TRABZONSPOR 2 - 1

16' GOL CELUSTKA... Antalyaspor atağında Sargare, Abdülkadir)e faul yaptı ancak hakem korner kararı verdi. Kullanılan kornerde Blanco çok iyi vurdu ve Uğurcan son anda çıkardı.  Kornerin devamında Celustka golü attı. Hakemin yanlış kararı golle sonuçlandı. Durum 1 - 1

14' Antalyaspor tehlikeli geldi. Sangare içeri ortaladı, kimse vuramadı en son topu Uğurcan aldı... 

11' Antayaspor atağında defansın arkasına atılan pasta Uğurcan zamanında çıktı topu aldı. 

3' Trabzonspor'da Mikel, ortada Sturridge'yi gördü. Sturridge mükemmel bir pasla Sörloth'un koşu yoluna bıraktı. Sturridge rakibiyle yaptığı koşuda ayakta kaldı sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya pozisyonda güzel vuruş yaptı topu kalecinin bacaklarının arasından ağlara gönderdi. Trabznospor 1- 0 öne geçti. 

3' GOOOOOLL SÖRLOTH

1' Maç Başladı

M.Ö. Her iki takımda sahaya çıktı. 

Trabzonspor'un 11'i: Uğurcan, Serkan, Hüseyin, Campi, Kamil, Mikel, Parmak, Yusuf, Sturridge, NÇ, Sörloth

Alanyaspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Ankaragücü ve Galatasaray maçlarını kaçıran Abdulkadir Parmak, Antalyaspor mücadelesinde sahada olacak. Ziraat Türkiye Kupası’nda Altay ile oynanan mücadelede de görev yapan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, Kırmızı-Beyazlı ekip karşısında sarı kart cezalısı Jose Sosa’nın yerine ilk 11’de başlayacak.

Parmak’ın, idmanlarda sergilediği performans ile de teknik ekibi bir hayli memnun ettiği öğrenildi.Karşılaşmayı Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu'nun yardımcılıklarını ise Erdinç Siezertam ve Asım Yusuf Öz yapacak.

Kadro zenginleşti

Sezon başından beri sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle kadro derinliğini kaybeden ve büyük bir sıkıntı yaşayan Trabzonspor'da, bazı isimlerin sakatlıktan dönmesiyle birlikte Teknik Direktör Ünal Karaman'ın da eli güçleniyor. Abdulkadir Ömür, Ahmet Canbaz ve Filip Novak dışında sakat oyuncusu bulunmayan bordo-mavililerde Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında 11'de sahada olan Calep Ekuban ve Daniel Sturrıdge gibi önemli isimlerin kadroda olması deneyimli teknik adamını ileri uçta elini güçlendirdi.

Cezalı Sosa'nın yerine Abdulkadir Parmak

Süper Ligin 13. haftasında Galatasaray ile oynanan maçta gördüğü sarı kart sonrası cezalı durama düşen Jose Sosa, Antalyaspor ile oynanacak olan maçta forma giyemeyecek. Ünal Karaman, bu oyuncunun yerine Alanyaspor maçında gördüğü kırmızı kart ile iki maçlık cezası biten Abdulkadir Parmak'a formayı vermesi bekleniyor.

Trabzonspor ile Antalyaspor 47. randevuda

Trabzonspor ile Antalyaspor Süper Lig'de 47. kez karşı karşıya gelecekler. Söz konusu karşılaşmalarda bordo-mavililerin 28, Antalyaspor'un ise 8 galibiyeti var. 11 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Karadeniz ekibinin attığı 84 gol karşılık, kırmızı beyazlılar ise 44 golle karşılık verdi.

Trabzonspor deplasmanda 1 yenilgi aldı

Bordo-mavililer bu sezon deplasmanda oynadığı 6 maçta 1 kez yenildi. Trabzonspor, dış sahada oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Attığı 10 gole karşılık ise kalesinde 7 gol gördü. Karadeniz ekibi Kasımpaşa ve Fenerbahçe maçlarından 1-1, Başakşehir ile de 2-2 berabere kalırken, Çaykur Rizespor'u 2-1 ve MKE Ankaragücü 3-0 mağlup etti. Sivasspor'a ise 2-1 mağlup olmuştu.