61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Trabzon'un Arsin ilçesinde bugün 6. olağan ilçe kongresi mevcut başkan Tolga Şengül başkanlığında tek liste olarak gerçekleştirildi. Maçka Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milletvekilleri Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ak Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kınalı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, partililer ile onlarca vatandaş katıldı. 

OY ORANIMIZI ARTIRDIK
Burada açıklamalarda bulunan Ak Parti Arsin İlçe Başkanı Tolga Şengül, "2014 yılında devraldığımız emaneti daha yukarılara taşımak için gecesini gündüzüne katarak kapı kapı dolaşan teşkilatımızın tüm kademelerine teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerinde artan oy oranımızı 16 Nisan'da daha yukarılara çıkardık. Bundan sonraki süreçte de en iyi şekilde çalışacağız" dedi.


BU BİR DAVA MESELESİDİR
Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, "İnşallah hep beraber bu millete layık oluruz. Ak Parti sadece bir parti meselesi değildir. Bu bir dava meselesi ve Türkiye meselesidir. İlçe kongrelerimiz ülkemizin geleceği için herkesi heyecanlandırmaktadır. Yatırım adasının nasıl Ak Parti'ye ihtiyacı varsa Suriye'nin, Arakan'ın, Filistin'in Ak Partili bir Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Bugüne kadar partimizin kuruluşundan şuana kadar emek vermiş bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

2019 SEÇİMLERİ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, "Göreve geldiğimiz günden itibaren teşkilatımızın her bir kademesiyle uyumlu çalışarak millete hizmet etme noktasında birlik olduk. Yeni atılım döneminde bayrağı başka isme devredecek başkanlarımıza Allah kolaylık versin. 2019 seçimleri partimiz için büyük önem arz etmektedir. Her aşamada titiz davrandık. Ülkemizin kaderiyle partimizin kaderi bütünleşmiştir. Daha çok çalışarak en iyi kadroları görev getirerek milletimizden aldığımız desteği yukarılara çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. 18 ilçemizin her biri bizim için önemli. En fazla oyu almak için gayret göstereceğiz" şeklinde ifadeler kullandı.

YENİ BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATIYORUZ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, "Böyle bir anlamlı günde yenmiden birbirimizle yeni bir sözleşmeye imza attığımız, 15 yıldır bu ülkede büyük hizmetlerin altına imza atan bu güçlü kadroların yarın ve 2019'dan sonra aynı hizmetlere, aynı millete olan muhabbete imza atmasını gerçekleştireceğimiz bu kutlu günde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir onur duyuyorum" dedi. 

BU SADECE BİR KONGRE DEĞİLDİR
Soylu, "Bugün bir kongredeyiz. burada sadecee teşkilatımızı seçmeyeceğiz. Bugün aslında hep birlikte yeni bir sözleşmeyi ülkemizin geleceğine yönelik bir adımı birlikte kuvvetlendirerek gerçekleştireceğiz. Sadece ilçe başkanı ve yönetimimize teşekkür ederek geçmeyeceğiz. Bugün bambaşka bir sürecin başlangıcını gerçekleştiriyoruz. Türkiye'yi büyüten ve zenginleştiren, milletimizin özgüvenini artıran kadrolar, partimizin hedefine inancını sergileyecekler. Bu kongre bir taraftan inançlarımızı ve değerlerimizi küçümsemeye karşı,  milletin emrinde olan adamları severiz diyenlere hayır biz bu ülkeyi istediğimiz gibi yönetiriz, ezanı sustururuz, istersek sevdiğiniz insanlara gazete manşetleri üzerinden hakaret ederiz, sağcı solcu diye ayırır size yokluğu ve cehaletin ne olduğunu anlatabilecek bir anlayışı ortaya koyarız. Bunu istiyorlar ama gerçekleştiremeyecekler" ifadelerini kullandı.

YAPILANLARI ANLATTI
Soylu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Arsin Yatırım Adası projemiz var. Ne bu projeyi ne de başka projeyi kitapçıklarda bırakmadık. Aşama aşama ilerliyor. Son gelinen noktada bu yatırımla ilgili kanun teklifi TBMM'den geçerek yasalaştı. Bu peoje hayata geçirildiğinde hayatımıza kattığı zenginliği başta Arsin olmak üzere hemşehrilerimize katkısını hissettirecektir. Balıkçı barınağını tamamladık. 15 milyon liraya mal oldu. Zihinsen engelli çocuklar için lise yapıldı. Belediye araç eksiklikleri vardı yenileri alındı. Zengin kütüphaneden Arsin'e 5 tane kazandırdık. Arsin'e doğalgaz geliyor. Bu yıl içerisinde ihale yapıldı karar alındı, büyükşehir meclisine gitti ve süreci takip ediyoruz." 

BİRÇOK PROJE YAPIM AŞAMASINDA
Soylu, "Arsin İlçe Stadı düzenlenecek. 4 dere ıslah projesi yapılacak. Yanbolu köprüsü inşaatı bu yıl başladı. İlköğretim okulu ihalesi yapıldı inşaatı sürüyor. 24 derslikli imamhatip okulu ihalesi yapıldı inşaatı devam ediyor. Öğrenci yurdu binası yapıyoruz. 400 yataklı olacak. Yeni hükümet konağı projemiz bakanlığımızda. Onu yapmak zor değil" ifadelerini kullandı.
Mevcut Başkan Tolga Şengül'ün listesi: Zeki Cin, Ekrem Gürsoy, Osman Çelik, Barış Hacıhasanoğlu, Ali Kalkan, Nurten Nebioğlu, Enver Dursun, Hüseyin Şahin, Emine Kurt, Yavuz Tüysüzoğlu, Özlem Sağıroğlu, Yunus Kefelioğlu, Cafer Uzun, İsmail Mollahüseyinoğlu.