61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu
 
Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Arsinspor, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan hakkını arıyor.
 
USTA’DAN DESTEK BEKLENİYOR
3. Lig’e çıkmak için karşılaştığı Mardin 47 Spor maçında yaşanan saha olayları nedeniyle maçın tatil edilmesinin ardından Arsinspor camiası, TFF’nin Arsinspor lehine hükmen galip veya penaltıların tekrarlanması kararı beklentisini taşırken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Usta’dan da destek istiyor.
 
22 MAYIS’TA GÖRÜŞÜLECEK
Başkan Yardımcısı Usta, 61saat’e açıklamalarda bulunarak, “Konuyla ilgili bu süreçte konuşmam yanlış oluyor. Çünkü Mardin 47 Spor camiası hakkımda ‘Trabzonlu, Arsinli’ açıklamaları yaptığı için görüş bildirmem etik olmaz. Konu futbol federasyonunun yönetim kuruluna gelecek. 22 Mayıs’ta bu konu görüşülecek. Hakemin ve gözlemcilerin raporları doğrultusunda da bir karar verilecek.
 
Ne yaşanmıştı?
Spor Toto 3. Lig’e yükselme maçında Mardin 47 Spor ile karşılaşan Arsinspor, 1-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamamış ve maç 1-1 eşitlikle biterek uzatmalara gitmişti. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçilen karşılaşmada penaltı atışları sırasında Mardin 47 Sporlu oyuncunun yaptığı el hareketi sonrasında saha bir anda karışmış ve hakem soyunma odasına giderek maçı tatil etmişti.