Trabzonspor, Avrupa kupalarında çok kötü sonuçlar aldı ama en azından pırıl pırıl genç oyuncalar kazanıyor diyerek başlayalım istedim. 

Serkan Asan, Abdurrahim Dursun, Fıratcan Üzüm, Kerem Baykuş, Behlül Aydın ve Muhammet Akpınar Trabzonspor’un artık geleceği oldular. Bunlar güzel gelişmeler ama bir daha söylüyorum Trabzonspor, Avrupa’da ciddi olmalı, çünkü ülkemizi temsil ediyorlar ve mutlak daha sağlam kadroları seçmeleri gerekiyordu diyorum. Sakın çelişiyorsun demeyin, siz benim ne demek istediğimi çok iyi anladınız!

Onazi’nin bir yıl aradan sonra yeşil sahalara dönmesi önemli bir hadisedir. Kulüp doktoru Hakan Ayaz’ı tebrik etmek lazım… Sağlam bir Onazi’nin Trabzonspor’a büyük faydalar getireceğine adım gibi eminim. Neyse, Trabzonspor maça istekli ve arzulu başladı ama kalesinde ilk dakikalarda pozisyonlar verdi. Toparlanan bordo-mavililer, Doğan Erdoğan, Hosseini, A.Kadir Parmak ile net goller kaçırdılar. Tam oyun dengelendi dediğimiz sırada 21’de Baselli, Widmer’in golü geldi. Aslında kaleci Erce gereğini yaptı ama ikinci müdahale de Trabzon savunmasının büyük hatası vardı.

Şirin bir kent olan Basel’de hava inanın buz gibi soğuktu. Ancak tribünleri dolduran Trabzonspor taraftarlarının havayı ısıttığını da söylemek gerekiyor, doksan dakika hiç susmadılar, Fransa’dan, Almanya’dan, Belçika’dan ve Avusturya’dan gelen gurbetçilerimizi alkışlıyoruz. Bu durumda insanın en azından UEFA Avrupa liginde bir galibiyeti hak etmiyorlar mıydı diyesi de geliyor. Artık seneye diyelim ve Trabzonspor’u bu tür dev organizasyonlarda daha ciddi olmaya davet edelim.

Gelelim asıl konuya, kimse dillendirmese de Trabzonspor, bu sezon şampiyonluk istiyor ve o sene bu sene diyor. Fakat, Galatasaray beraberliği fırtınadan çok şey aldı götürdü ama yine de sonrasındaki Antalya galibiyeti yeniden diriliş oldu. Trabzonspor’un Avrupa dosyası kapandığı için artık kendisini tamamen lige verecek. Yani artık başka mazeret kalmadı. Ünal Karaman’ın hiç kalmadı. Kimse yarın bugün bize, Ziraat Türkiye Kupası’da vardı o yüzden yorgun oluyoruz demesin diye bunları şimdiden söylüyorum. Nokta

Trabzonspor’un yediği ikinci golle ilgili de söyleyeceklerimiz var. Hosseini çıktı, Campi girdi 10 saniye sonra da Scotker golünü attı… Yani bu kadar basit gol yenir mi?  Top kaleciden dönüyor, kimse müdahale bile edemiyor, yazık değil mi? bakın, şampiyonluğa oynayacağım diyorsanız bu hatalar size şampiyonluk kaybettirir, benden söylemesin.