Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da sakatlıkları süren kaleci Tolga, stoper Giray ve orta saha oyuncuları Colman ile Soner bu maçta forma giyemeyecek. Hafta içinde hastalığı nedeniyle takımla bazı antrenmanlara çıkamayan Bamba ile sakatlığı bulunduğu için salonda çalışan ve düz koşu yapan Janko'nun Fenerbahçe maçına yetiştirilmesi, sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşayan teknik heyetin yüzünü güldürdü.

SERKAN DÖNÜYOR

Hastalığı nedeniyle Sivasspor maçında forma giyemeyen ve yerini genç Zeki'ye bırakan Serkan Balcı Fenerbahçe maçıyla formasına yeniden kavuşacak. Üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle uzun süre hastanede tedavi gören, hafta başında da takımla çalışmalara başlayan Serkan'ın formunun üst seviyede olması sevindirdi. Fenerbahçe'nin orta sahadaki pas yüzdesi yüksek oyuncularını kilitlemek ve pas trafiğini bozmak için Zokora – Barış Özbek ikilisine görev vermesi beklenen teknik direktör Şenol Güneş, Volkan ve Olcan ile de kanatlarda hücum etkinliği yaratmaya çalışacak.

ŞAKAR: İNANCIMIZ TAM

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Fenerbahçe maçının normal lig müsabakalarından biri olduğunu belirterek, "Takımda sakat oyuncularımız olmasına rağmen bunu mazeret olarak kabul etmiyoruz. Sahaya çıkan oyuncularımız da diğer oyuncu arkadaşlarını aratmayacak şekilde iyi bir müsabaka çıkaracaktır. Fenerbahçe maçını kazanarak evimize döneceğimizi düşünüyorum" dedi.

"ŞAMPİYON TAKIMIMIZ" HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

2010 – 2011 şampiyonluk kupasının kendisine verilmesi isteği reddedilen Trabzonspor'un resmi sitedeki eylemi de sürüyor. Fenerbahçe maçı hazırlıklarını bu sabah basına ve taraftara kapalı olarak yaptığı antrenmanla tamamlayan bordo mavililerin bu haberi sitede, "2010-2011 Sezonu şampiyon takımımız, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını bugün 11.00'de kendi tesislerinde basına ve taraftarlara kapalı olarak gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı" şeklinde duyuruldu.

Fenerbahçe İLE 109'UNCU RANDEVU

Fenerbahçe ile Trabzonspor yarın 109. kez karşı karşıya gelecek. 13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan rekabette, Trabzonspor'un 37, Fenerbahçe'nin 42 galibiyeti bulunuyor. 29 maçta ise eşitliği bozan taraf olmadı. Fenerbahçe'nin attığı 133 gole bordo mavililer 126 golle cevap verdi. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında ligde oynanan müsabakalarda ise bordo mavililer 22, sarı lacivertliler 32 galibiyet elde etti. 24 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin ligdeki 103 golüne, Trabzonspor 85 golle yanıt verdi.

BAŞKAN VE FUTBOLCULAR AÇILIŞA KATILACAK

Fenerbahçe maçı için Şükrü Saraçoğlu'na Stadı'na 'gerginliğe neden olmamak için' gitmeyeceğini açıklayan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yarın Kartal'da bordo mavili taraftarlarla bir araya gelecek. TS Club'un Kartal mağazasının saat 12.00'deki açılışına Başkan Sadri Şener'in yanısıra yöneticiler ve iki futbolcu katılacak. Cevizli'deki Üsküdar Caddesi'nde yer alan mağazada futbolcular taraftarların satın aldığı lisanslı ürünleri de imzalayacak.

Trabzonspor'un Fenerbahçe MAÇI MUHTEMEL 11'İ:

Onur– Serkan, Mustafa, Bamba, Emerson– Volkan, Zokora, Sapara, Barış, Olcan – Henrique

SAKAT: Tolga, Giray, Colman, Soner

CEZALI: Yok -