61SAAT HABER SERVİSİ - Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Trabzon İl Temsilciliği, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) yeni yönetimine ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette ASKF Başkanı Cahit Erdem, TGC Başkanı Yusuf Turgut’a çiçek verdi.  Burada ilk olarak konuşan TGC Başkanı Turgut, “Biz bu yönetime seçildiğimiz günden itibaren, hem Cahit bey ve yönetiminin desteklerini gördük. Onları burada ağırlamaktan son derece mutluyum, memnunum. Bu ziyaret belki uzun süre daha yakın çalışabilme imkanını bize sunabilir.  İnanılmaz fedakar çalışıyorlar” dedi.
 
YAVUZ SELİM’İ KURTARDIK
ASKF Başkanı Erdem ise, özellikle Yavuz Selim Futbol Sahasının, Akyazı’nın yapılmasının ardından kentsel dönüşüme gitmemesi noktasında spor basınından büyük destek aldıklarını ifade ederek, “Spor Trabzon’da sosyal bir hareket. Şehrin duyarlılığı anlamında bir STÖ olarak gerekli katkıyı sunmaya çalışıyoruz. İnanın bütün arkadaşlarımızın özveriyle birlikte her gün bir kaç saati amatör spora hizmetle geçiyor. Biz Yavuz Selim Sahasının bir futbol mabedi olduğuna inanıyoruz. Bunun için yaklaşık 1,5 yıl süren kampanya dönemimiz olmuştu. Çok güzel bir noktaya geldiğine inanıyoruz. Yavuz Selim’i en azından kurtarıyoruz. Diğer kısımları da kültür merkezi ile yeşil alan düzenlemesi olacaktır.


 
ERKLERİMİZ VE STÖ’LERDEN DESTEK GÖRMEDİK
Bu mücadeleyi verirken, Yavuz Selim’den yetişmiş spor basınında görev almış arkadaşların dışında hiç kimseden destek göremedik. Erklerimiz tabir ettiğimiz, Trabzon’un büyüklerinden ve diğer STÖ’lerden çok fazla destek göremedik. Ama her zaman muhabir arkadaşlarımız yanımızda oldu. Bizi orada karda, soğukta, çamurda geçmiş yıllarda bugün ki şartlarda birlikte hareket ettik, bir şeyler üretmeye çalıştık” dedi.


 
O ÇOCUKLARI KİRALIK VERDİK, HOCALARINI DA KOVDUK
Trabzonspor’un kurtuluşunda alt yapının önemine değinen Erdem, “ Biz futbolun Trabzonspor’a yansımasının oradan olduğuna inanıyoruz. Burada ki gençlerimiz başka türlü yetişemeyecek. Trabzonspor’un alt yapısı Amatörün alt yapısı olacaktır. Kesinlikle bu konuda ki projelerimizi Trabzonspor’a sunduk. Geldiğimiz noktada bizim ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Bakın Trabzonspor’un, bu süreçte ki en başarılı olduğu dönem alt yapıdan yetişen oyunculara şans verildiği 6-7 maçlık periyottur. Orada 4 galibiyet almışız. En başarılı olduğumuz dönem. Ama o çocukları kiralık başka yere vermişiz, hocasını da kovmuşuz.
Trabzon özüne döndüğü müddetçe geleceği kurtarma hesabı yapabiliriz. Ama taşıma suyla değirmen dönmeyeceğini hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyarete katılanlar daha sonra toplu fotoğraf çektirdi...