İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Prof. Dr. Atakan Aksoy’u açıkladı. Bugün Zorlu Grand Otel’de yapılan aday tanıtım toplantısına ilgi büyük oldu. p>p>

Toplantıda açıklamalarda buluann İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy "Trabzon'un elinde olan gücü kullanamadığını" ifade etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aksoy, konuşmasına ilk olarak özgeçmişi ile başladı.  Sayısal, doğru verimlerle hareket etmiş bir kişi olarak bir slogan seçmemiz gerekiyordu. Bu sloganı güçlü ve güç aktaran Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak seçmeyi düşündüm. Çünkü, Trabzon Büyükşehir Statüsüne kavuşturuldu. Büyükşehir Statüsünde, Büyükşehirlere verilmiş önemli yetki alanları söz konusu. Maalesef bunu birazdan ayrıntılı olarak paylaşacağım, Trabzon bu güçü kullanamadı, üretemedi. Üretemediği için maalesef güçlü bir hale gelemedi. 
Büyükşehir Belediyesi güçlenmiş olsaydı, bu gücü bütün noktalara kalkınmış olarak aktarabilecekti. Güçlenemediği için şehrin bütün noktalarına aktaramadı. Dolayısıyla güçlü olmalı ve gücü aktarabilmeli. 
Son zamanlarda Türkiye’de kamuoyunda görüyoruz. Geldiğimiz noktada ekonomik sıkıntılardan dolayı bazı başlamış projeler devam ettirilebilir, başarmış projeler devam etmeyecek gibi uygulama anlayışı oluştu. 

GÜNEY ÇEVRE YOLU KENDİNİ FİNANSE EDECEK
Çevremizdeki illerin Büyükşehirlerin ve diğer şehirlerin Güney Çevre Yolları konusunda önemli hamleleri oldu. Bir çoğu inşa ettiler. Bazı illerimizde projelendirildi ve uygulama noktasındalar. 
Bizim önerdiğimiz Güney Çevre Yolu, nasıl olmalı kendisini finanse eden Güney Çevre Yolu öneriyoruz. Büyük oranda tünelere dayalı olması gereken, sahilden 4,5 5 km içerden geçmesi gereken, kamulaştırma maliyetleri tünellerden dolayı azalmış olan, beton ve diğer bir çok imalatını yapabilecek özellikte kendini finanse eden bir özelliği var bölgemizin. 
Bazalt kayaçlar bölgemiz için önem arz ediyor. Bizim önerdiğimiz Güney Çevre Yolu 5 km içerden geçtiğinde Trabzon’u modern şehire getirebilecek yol. Trabzon2,5 km gibi bir alana yoğunlaştı. 

İNŞAAT TRABZON’DA ÖZELLİĞİNİ YİTİREBİLİR
Trabzon büyüyemiyor, Trabzon’da ki bu anlayıştan dünyada ve Türkiye’de lokomotif sektör olarak kabul edilen İnşaat Trabzon’da bu özelliğini yitirebilir duruma geldi. 
Bazalt taşı öğütüldüğünde doğal bir gübre, çok kabul görün bir ürün. Biz bu Bazalt taşından doğal gübre olarak istifa etmeliyiz. 
Türkiye yeni bir aşınma tabakası dizaynına geçmek zorunda kaldı. Türkiye’nin her noktası Doğu Karadeniz Bölgesinden bazalt taşına ihtiyaç duymakta. 
Kayseri’de ki bir firma Bazalt taşından Bazalt fiber üreterek Belçika’da ki fabrikanın yüzde 50’sini satın aldı. Bölgemizde önerdiğimiz Güney Çevre Yolu Bazaltik formasyonlardan geçmekte ve kendini finanse edecek. Önereceğimiz geçki kriterleri ile birlikte bir an önce başlatmak gerekiyor. 

TRABZON VE DOĞU KARADENİZ GERİ KALMIŞ
Türkiye Prefabrik Beton birliği var. Prefabrik Beton Birliğinin verilerine göre Trabzon ve Doğu Karadeniz en geri kalmış bölge. Bu da bölgemizin handikabını gösteriyor. Biz büyükşehir olarak üreten bir belediye olmak istiyoruz. 
Çok önemli projelerimiz var. Hazırlıklıyız… 
Büyükşehrimizin yapamadığı üzerine eğilmediği bir konu. Emülsiyon konusu.. Sıvı asfalt yani. Bunu düşük yatırımla Büyükşehir Belediyesinde üreteceğiz ve Türkiye’ye satacağız. Buradan çok büyük gelir elde edeceğiz. 

15 AY İÇİNDE YAPILMADIĞINDA HESABINI BİZE SORUN
Allah bize Büyükşehir Belediyesini nasip ederse 15 ay içinde bunların yapılıp yapılmadığının hesabını bize sorun.. 
Bugün Amerika’da bir çok eyalette asfalta sönmüş kireç katmak zorunlu. Kaplamının bütün performans problemini çözen katkı sönmüş kireç.. 
Bu şartname Türkiye’de yayınlandı. Bu şartnamenin Türkiye’de yayınlanmasında önemlibir emeğim olduğunu düşünüyorum. 

DOĞRU PLANLAMA İLE 20 MİLYON TL PARA
Trabzon Büyükşehir Belediyesi yılda 15 ton asfalt kazıyor. Doğru planlama ile belediye 20 milyon TL buradan para kazanabilir.. 
Atık camlar, asfaltta ki en önemli performans arttırıcılardan ve karışım düzenleyicilerden biri. Atık camları da kullanacağız. 
AB’nin önemli hibeleri var. Ordu, 30 milyon TL hibe aldı ve çöpten elektrik üretimini uyguladılar. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak çöpü de elektriğe dönüştürmek için AB’den hibe alacağız.. 

BİYORAFİNERİ.. FINDIĞIN KABUĞU İÇİNDEN DAHA DEĞERLİ OLACAK
Biyorafineri projesini Büyükşehir Hibe olarak aabilir. Hem atıksu arıtma tesisidir… Fındık kabuğunu bu alanda değerlendirilebilir. Fındık kabuğu belki de fındığın içinden çok daha değerli olacaktır.
Trabzon Gümüşhane etkileşimini çok önemli görüyorum. Zigana Tüneli konusunda Gümüşhane kentinin imkanları Trabzon için çok önemli. 

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CEO OLMALI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, Trabzon’a yön verecek konumda olduğu için diğer belediyelerin önünü açması gerektiği için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı bir CEO olmalıdır..