Samsun’da, Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa final karşılaşması sonrasında yaşanan olaylar neticesinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) verdiği 5 maç seyircisiz oynama cezasının Tahkim Kurulu tarafından onaylandığı hatırlatılan açıklamada, kararın hukuk dışı olduğu vurgulandı.
Açıklamanın Trabzonspor ile ilgili olan bölümünde ise, “Bu olayların hemen akabinde takımımız ligin ilk maçında Trabzon deplasmanında da cezalandırılmıştır. Taraflı tarafsız herkesin fikir birliği içinde olduğu tek konu, bu müsabakada da kulübümüzün büyük bir haksızlığa uğradığıdır
Kısacası kurulun onadığı kararla Türk Futbol tarihinin bütün sorunlu, sıkıntılı, utanç verici maçlarının hesabı tek kalemde Atiker Konyaspor’a kesilmiştir. Örnek teşkil etmesi ve caydırıcılığı düşünülerek camiamıza bedel ödettirilmeye çalışılmaktadır. Tarih bu hukuk dışı kararla, hem Atiker Konyaspor’umuzun 68 günde aldığı iki kupayı, hem de bu başarıyı cezalandırmaya çalışanları mutlaka yazacaktır” ifadeleri kullanıldı.