Trabzon'un profesyonel takımlarından Sürmenespor'da top koşturan Sinan Yürük'ün (29) futbol hayatı yine yeşil sahalarda bitti. O dönem 3. Lig'de mücadele eden Sürmenespor'un Gümüşhanespor ile deplasmanda yapacağı maç için 21 Şubat 2009'da idmana çıkan Yürük kalp krizi geçirdi. Kalbi duran ve beynine 20 dakika boyunca oksijen gitmeyen Yürük'e doktor ve hemşirenin olmadığı ambulansta takım arkadaşı Yusuf Gurbet, bilinçsiz bir şekilde suni teneffüsle kalp masajı yaptı. KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yürük, 15 gün komada kaldıktan sonra mucizev” bir şekilde hayata döndü, 2 aylık tedavinin ardından taburcu edildi. Sporcunun, kalbin virüs enfeksiyonu sonucunda iltihaplanması nedeniyle kriz geçirdiği ortaya çıktı. Talihsiz sporcuya doktorlar futbol hayatının bittiğini söyledi, hiçbir iş yapamayacağı raporu verdi.

DÜĞÜN ANILARI BİLE YOK
Ancak Yürük, kalp krizi geçirmeden önceki 10 ve o andan sonra yaşadığı 11 aydaki hiçbir şeyi hatırlamıyor. Ne Sürmenespor'da forvet olarak top koşturup 15 golle gol kralı olduğunu ne de yeşil sahalardaki maçlarını. Rahatsızlığından sonra 11 ayda, hastanedeki tedavi sürecini, yaşadığı anları, Haziran 2009'daki nişanlılığını, 3 ay sonraki evliliğini dahi hatırlamayan Yürük'ün en büyük destekçisi eşiyle ailesi oldu. Yürük'ün hafızası geçtiğimiz yılın ocak ayından itibaren kayıt yapmaya başlamış.

Yaşadığım anlara yabancıyım
Yürük, 'Bir şeyler yaşıyorsunuz ama aslında yaşamıyorsunuz. Hayatımın kayıp 21 ayını arıyorum. O anlara yabancıyım.' diye konuştu. Yürük, 'Sürmenespor'da top oynadığım fotoğrafları ve videoları izletiyorlar. Gol kralı olmuşum. Anımsamıyorum. Nişanlandım, evlendim. Hatırlamıyorum' dedi. 1 yaşında bir erkek çocuğu olan Yürük'ün eşi Gülümser, 'Çok zor günler geçirdik. Yıllardır beraber olduğum insanın beni tanımaması çok kötüydü. Fakat o günleri aştık. Oğlumuz onu hayata bağladı' ifadelerini kullandı.

Beyin kayıtları kapalı
KTÜ Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kayhan Kuzeyli, beynin 20 dakika oksijensiz kalmasıyla birlikte hafızayı kaydeden yerlere kan gitmediğini söyledi ve şöyle konuştu: 'Beyin o anı ve sonrasındaki 9 ayın dosyalarını kaydeder. Lakin kilitler. Siz orayı bilgisayarla açamazsınız. Fonksiyonlar geri geldikçe beyin açılır. Yürük, çok ağır bir olay yaşamış. Böyle bir durumdaki insanın geri dönmesi büyük bir mucize zaten. Haliyle hemen kayıtların açılmasını beklememek lazım. Bazı şeyleri zamanla hatırlayacaktır.'

(Akşam)