Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay'ın yönetiminde yapılan söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayan Avcı, "Süper Final, sezon başında kimsenin bilmediği bir uygulamaydı. Oynandıktan sonra durumu bir görelim. Süper Final tartışılırken, Avrupa'nın önemli liglerinde böyle bir uygulama olmamasından bahsediliyor. Ancak o liglerde yedi takımın Avrupa kupalarına gittiği unutulmamalı. Neticede, Süper Final'i, bittikten sonra masaya yatırmalıyız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir açıklaması sonrasında "Thatcher modeli" adıyla gündeme gelen, "Avrupa Kupaları'na 5 yıl katılmama" konusunda da soru sorulan Avcı, "3 Temmuz'dan şike davasıyla ilgili hiç konuşmadım. Önümüzdeki süreç bize neyi getirecek beklemek lazım. Ancak kulüplerin Avrupa kupalarına katılmaması milli takımlara olumsuz yansır" şeklinde konuştu.

Genç teknik adam, Futbol Federasyonu'nun yabancı futbolcu sayısına sınırlama getirilmesi fikrini desteklediğini ekledi. Avcı, "(A) Milli Takım hocası olarak havuzu genişletmek için sınırlı olmasını tercih ederiz. Özkaynak düzeni ve gençlik geliştirme merkezlerini düzenledikten sonra sabırla beklersek, beş yıl gibi bir sürenin ardından yabancı futbolcu sınırlaması kalksa bile milli takımlara bir şey olmaz. Ancak mevcut düzenle gidersek, gelecekte kaynağımızın büyük bölümünü Almanya'daki gurbetçilerimiz oluşturacak. Orası da önemli kaynak ama, böyle olmasını istemeyiz. Umarım şimdiki yönetim, bu düşünceleri kısa sürede hayata geçirir. TFF'nin yakında yabancı sınırlamasıyla ilgili yeni kriterleri paylaşacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Avcı, Trabzonspor'un golcüsü Burak'la ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Eğer yurt dışına gidecekse, İspanya Ligi onun için sanki daha keyifli, daha güzel bir lig olur gibime geliyor" ifadesini kullandı.