A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Estonya ile oynayacağımız 2014 Dünya Kupası grup eleme maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın Tolga Zengin ile birlikte düzenlediği basın toplantısı, Milli Takım'ın kamp yaptığı Swissotel The Bosphorus'un Asuka Salonu'nda yapıldı.

Hollanda maçının analizini yapan, Selçuk İnan hakkındaki eleştirileri cevaplayan Abdullah Avcı, tebeşir-tahta döneminin bittiğini dile getirdi. İşte Avcı'nın açıklamaları...

Basın mensuplarına 'hoşgeldiniz' diyerek söze başlayan Avcı, "17 Kasım'da göreve geldiğimiz günden itibaren ekibimizle beraber bütün taraftarlarımızın formalarla veya kırmızı beyaz bayraklarla maça gelmesini arzu etmiştik. Salı akşamı Saracoğlu'nda 50 bin taraftarın kırmızı beyaz formalar ve beyraklarla destekleyeceğini düşünerek bunun heyecanını yaşıyoruz. Pazartesi günü Hollanda'da kampa girdik. Ekibimle beraber pazartesi gününden itibaren aralıksız sürdürdüğümüz hazırlıklar, yaptığımız planlar, cuma akşamı Amsterdam Arena'da, bunun resmini sağlıklı biçimde, geri bildirimini aldık. Özellikle son 10-12 senede, Amsterdam Arena Stadı'nda topa sahip olma oranımız Hollanda ile aynı oranda. En az rakip kadar belki de rakipten fazla pozisyona girdik. Tabi ki skor önemliydi ve almak istiyorduk. Skoru alamadık ve bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. 25 yaş altı ortalaması ve 6 tane yeni oyuncumuz var. Oynadığımız oyun bize pozitif sonuçlar vermiştir. 13 ay ve 10 maçlık bir maratondayız. İlk maçı oynadık sadece" dedi.

SELÇUK İNAN YORUMU

Selçuk İnan eleştirileri hakkında konuşan Avcı, "Özellikle basından çıkan şeyleri takip etmiyorum. Hollanda maçında Selçuk'un oynanaması ile ilgili, topla oynama oranımız yüzde 50-50'ydi. Rakibi oynatmadık. Zaman zaman üstün oynadık. Bu oyunumuzun stratejisiydi. Burada en değerli oyuncularımız mevcut. Kuyt, Türkiye'nin en değerli yabancılarından; ama oynamadı. Almanya Ligi'nden Huntelaar var; ama o da oynamadı. Selçuk da bizim en değerli oyuncumuz" şeklinde konuştu.

"3-4 GÜNDE ALIŞKANLIK OLUR MU?"

Taktik olarak nasıl bir sistem uygulayacağı sorusuna Abdullah Avcı, "Amsterdam'da oynadığımız maçta istediğimizi alamadık. Estonya kağıt üzerinde kolay bir rakip gibi görünse de güçlü bir takım. Sahada oynamadan galibiyet alınmıyor. Salı günü ilk galibiyetimizi alır, yolumuza devam ederiz. Oyuncu eksiğimiz yok. Egemen sakatlandı ve ayrıldı. Onun dışında bütün takımla birlikte hazırlanıyoruz. Strateji ve taktiğin tespitini ise maçtan sonra yaparsınız. Milli Takım'a baktığınızda aynı takımda ve birlikte oynama alışkanlığı olan futbolcularla başarı geldi. 3-4 gün kamp yapan Sercan ve Tunay, birlikte oynama alışkanlığı olmadığı için eleştiriliyor. Kısa sürede bu sağlanamaz zaten" diyerek zamana ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

"TEBEŞİR-TAHTA DÖNEMİ BİTTİ"

"Estonya'nın hangi maçlarını seyrettiniz? Kafanızda oluşan resim nedir?" sorularına teknik adam, "Rakip izleme komitemiz var. Son oynadıkları maçları ve ondan önce oynadıkları bir hazırlık maçını canlı ve videodan izledi. Çıkış halinde olan bir ekip, fizik yapısı yerinde. Sert bir takım" dedi.

Alan savunması ile ilgili bir eleştiri üzerine ise Avcı, "8 maçtır duran toplarda alan savunması yapıyoruz. İlk defa hata yaptık. O pozisyonda hata yapıldı. Değişim ve gelişime açık olun. Tebeşir-tahta dönemi bitti, bilgisayar dönemi başladı" sözlerine son verdi.

TOLGA ZENGİN: "HOLLANDA MAÇI DA, ESTONYA MAÇI DA 3 PUAN"

Milli kalecimiz Tolga Zengin, "Estonya play-off'a kalmış bir takım ve fizik kalitesi yerinde. Sonuçta güçlü bir takım. Bizim için önemli olan ve kazanma arzusuyla oynayacağımız, çıkış halinde olan ve saygı duyduğumuz Estonya karşısında ilk galibiyetimizi almak" diyerek kısa bir görüş belirtti.

Aşırı konsantrasyonun ters etki yapıp yapmadığı sorusuna kaleci Tolga, "Öncelikle aşırı konsantrasyon yok. Biz Hollanda'dan daha iyiydik. Bazen şanssızlık ve tecrübesizlik oluyor. Olmadık pozisyonları kaçırıp, olmadık goller yedik. Rakip Hollanda tabi, böyle oynayıp yenilince üzülüyorsunuz. Geçmişte kalan şeyler değiştiremezsiniz. Estonya karşısında bu yenilgiyi telafi edeceğiz. Hollanda maçı da 3 puan, Estonya maçı da 3 puan" şeklinde görüş belirtti.