Mili Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı memleketi Rize'de Çaykur Rizespor 'a ziyarette bulundu. Trabzon'da oynanacak olan UEFA Kupası Trabzonspor-Psv Eindhoven maçını izlemek üzere yardımcıları Okan Buruk ve Tayfun Korkut ile bölgeye gelen Avcı, ilk olarak bir dönem formasını giydiği Çaykur Rizespor Kulübü'nü ziyaret etti.

Sabah kahvaltısını Çaykur Rizespor Tesisleri'nde yapan Avcı ve yardımcıları daha sonra teknik direktör Mehmet Ali Karaca yönetimindeki Çaykur Rizespor idmanını izledi.

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Kasap, Avcı'ya üzerinde isminin yazılı olduğu 53 numaralı Çaykur Rizespor formayı hediye etti. Avcı idman sırasında bir dönem Çaykur Rizespor'da birlikte forma giydiği takım arkadaşı Yeşil-mavili ekibin şu anki teknik direktörü Mehmet Ali Karaca'ya başarılar diledi.

Avcı ve ekibi daha sonra Rize Basın Merkezi'ni ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya geldi. Avcı burada yaptığı açıklamada U20 Dünya şampiyonasının Rize'de yapılacak olmasına değinerek, "Böyle organizasyonlar ülkenin tanıtımı, sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesi anlamında önem taşımaktadır. Ülkemizdeki statların fiziki şartlarında düzelmeler var. Rize stadyumu UEFA kriterlerine uygun çok şirin bir stat. Dünya şampiyonası müsabakalarının bu statta da yapılması ülkemiz ve Rize adına büyük önem  taşıyor" dedi.

AVCI, KARACA'YI İŞARET ETTİ

Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hüseyin Kalpar'ın istifasının ardından Teknik Direktör arayışına giren Çaykur Rizespor'a şu an takımın başında olan Mehmet Ali Karaca ile devam etmeleri tavsiyesinde bulunarak, "Çaykur Rizespor umarım sadece Kasımpaşa maçına değil tüm maçlarına Mehmet Ali Karaca ile çıkar. Hem Rize'nin içinden çıkmış, hem Rize'de futbol oynamış kaliteli bir futbol adamı. Türk futbolunda Karaca gibi yeni yüzlerin önünün açılması gerekmektedir. Arkadaşım olduğu için söylemiyorum.

Gönülden başarılı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.