2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, üçüncü maçında grup lideri Romanya'yı ağırladı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Millilerimiz 1-0 kaybederek üçüncü maçında ikinci mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmada Romanya'nın tek golünü 45'te Grozav kaydederken Millilerimiz Dünya Kupası'na gitme yolunda önemli bir yara aldı.

Bu sonucun ardından Türkiye, D Grubu'nda 3 puanda kalırken Romanya ise puanına 9'a yükseltti ve grup liderliğini sürdürdü. Millilerimiz gruptaki dördüncü maçını 16 Ekim Salı günü deplasmanda Macaristan'a karşı oynayacak.

Milli takımın kaleci Volkan Demirel'in yaptığı hata sonrası yenilmesi ise aday kadro açıklandığında başlayan tartışmaları yeniden hatırlattı. Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Onur'un Milli takıma çağrılmayarak Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yedek kalecilerinin çağrılması sonrası başlayan tartışmalarda Avcı sert bir dille eleştirilmişti. Ancak Milli takımın Kaleci Volkan Demirel'in yediği hatalı gol sonrası yenilmesi ise dikkat çeken bir ayrıntı olarak hafızalarda yer etti.

BURAK VE SELÇUK YOK!

(A) Milli Futbol Takımı'nda sakatlıkları bulunan Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu'nda Romanya ile yapılan maçın kadrosunda alınmadı.

Sol uyluk arka kas grubunda ödem olan Selçuk İnan ve sol kalça arkası kas grubunda gerilme ve ödem tespit edilen Burak Yılmaz, maç kadrosunda bulunmadı. İki futbolcu milli takımın 16 Ekim'de deplasmanda Macaristan ile yapacağı mücadeleye yetiştirilmeye çalışılıyor.

RUMENLER BASKIYLA BAŞLADI

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu 3. maçında Romanya'yı konuk eden Milli Takımımız, tamamen dolu tribünler önünde mutlak galibiyet parolasıyla maça başladı. Ay-yıldızlılar, ilk 45 dakikada rakibi karşısında istediği baskıyı kuramayınca, gol pozisyonuna da girmekte bir hayli zorlandı.

Romanya'nın Milli Takımımız üzerindeki müthiş presi ve kendi sahasına takım halinde yerleşmesi ilk yarıda pozisyon bulmamızı zorlarken kalemizde de büyük tehlikeler yarattı.

YAPMA VOLKAN...

Organize atak geliştirmekte zorlanan Millilerimiz, ilk yarıda kaybolan süre oynanırken yediği şok golle soyunma odasına 1-0 yenik girdi.

45. dakikada orta alandan Pintilii'nin uzun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Grozav, kalesini terk ederek ceza alanı dışına kadar çıkan kaleci Volkan Demirel'in hatasını da değerlendirerek meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-1.

Kalan dakikalarda Milli takımımız gol bulamayınca ilk yarıyı 1-0 yenik durumda kapattı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ

İkinci yarıya ilk yarıdakinden daha istekli başlamak isteyen Millilerimiz, Arda ve Emre'nin önderliğinde Romanya'nın katı savunmasını aşmaya çalıştı.

İlk yarıda etkisiz gözüken Hamit Altıntop'un yerine Mevlüt Erdinç'i oyuna alan teknik direktör Abdullah Avcı, Sercan Sararer'in yerine Emre Çolak ve Emre Belözoğlu'nun yerine ise Nuri Şahin'i maça dahil etti.

İSTİYORUZ AMA ATAK YOK!

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk 15 dakikasında orta alanda çok pas yaparak rakip kaleye giden Millilerimiz, Romanya savunması arasında istediği pozisyonları bulamadı. Maçın genelinde tek forvet olarak oynayan gol umudumuz Umut Bulut karşılaşmanın büyük bölümünde Rumen savunması arasında kayboldu.

Savunmanın zaman zaman öne çıkmasıyla da kalemizde büyük pozisyonlar verdiğimiz maçta aradığımız golü bulamadık.

Kalan dakikalarda Millilerimiz gol bulamayınca mücadele 1-0'lık Romanya üstünlüğü ile sona erdi.