61SAAT ANALİZ

Trabzonspor’un Fenerbahçe ile karşı karşıya geldiği maçta taraftarların sabrı taştı, bir taraftar sahaya inerek hakem Volkan Bayarslan’a saldırdı.

Türk futboluna kara bir gölge düşüren bu olay sonrası görünmeyenleri sizler için derledik.

Karşılaşmanın 85. Dakikasında Trabzonspor taraftarları tel örgüleri indirdi. Yaklaşık 1680 polisin görev aldığı statta ise güvelik zafiyetinin olduğu gözler önüne serildi. Taraftarlar tel örgütleri tamamen
indirdiği sırada az sayıda emniyet gücü önlem olarak tribüne geldi. Ancak burada emniyet güçlerinin ateşli taraftarların önüne gelmek yerine tribün kenarında önlem almaya çalıştı. 

Karşılaşmanın 88.dakikasına girildiğinde ise sahaya çok sayıda yabancı madde atıldı, ancak hakem Bülent Yıldırım oyunu devam ettirdi. Hatta karşılaşma devam ettiği sırada taraftar O.M polis engeli olmayan ateşli tribünden atlayarak Volkan Bayarslan’a saldırdı.

8 dakika boyunca kale arkasında direğin eğilmesi beklendi. Taraftarların pervazlara çıkmaları göz yumuldu. Ciddi bir güvenlik öngörüsüzlüğü ve ihmali vardı.

İŞTE O ANLAR


Ancak görüntülerde çok açık görüldüğü gibi olayların ateşlendiği sırada emniyet güçleri önlem almadı. Hakem Bülent Yıldırım ise göz göre göre karşılaşmayı devam ettirdi.

Yaşanan bu ortak yanlışlık sonrası ortaya provokasyon yorumlarını beraberinde getirdi.

Şimdi izleyeceğiniz görüntülerde sahaya atılan onca yabancı maddelere rağmen karşılaşma devam ediyor ve taraftar O.M adeta kolunu sallaya sallaya sahaya giriyor.

Şunu da söylemek gerekir, defalarca tedbir alınması gerektiği söyleyenen tribünde ciddi önlemler alınmadı.