Türkiye'nin geleceğini şekillendirmek amacıyla yurt genelinde 5 Ekim'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, stadyumlar da yenilenecek.

Kentsel dönüşümle deprem, sel, heyelan gibi afet riski altındaki alanlar ve yapıların yenilenmesini amaçlayan Bakanlık, bu kapsamda stadyumları da yıkıp, yerlerine dünya standartlarında yenilerini inşa edecek.

-3 bakanlık ortak yürütecek-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın öncü aktör olacağı projeye, Maliye ile Gençlik ve Spor bakanlıkları da destek verecek. Öncelikle risk altındaki stadyumlar tespit edilecek. Daha sonra yıkılıp, yerine yenisinin yapılması ve maliyeti gibi konular belirlenerek, ortak proje geliştirilecek.


Konuya ilişkin protokol ise üç bakanlık arasında, kısa bir süre içinde imzalanacak.

-Nou Camp'ı aratmayacak-

Afet riski altındaki alanların 20 yıllık süreçte dönüştürüleceği uzun soluklu proje kapsamında yeniden inşa edilecek stadyumlar, dünya standartlarına uygun hale getirilecek.


Yenilenecek stadyumlar, Nou Camp, Amsterdam Arena, Allianz Arena gibi dünya genelinde örnek gösterilen stadyumlarda kullanılan son teknolojiyle donatılacak.

Stadyumlarının yenilenmesi gündemde olan iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay, Afyon, Mersin, Malatya, Sivas, Eskişehir, Gaziantep, Antalya, Trabzon ve Samsun yer alıyor. Stadyumların yenilenmesi çalışmalarına ise İstanbul, Ankara ve İzmir'den başlanacak.