61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor’un pilot takımı 1461 ile Samsunspor maçı saha dışı gelişmeleri ile ilginç gelişmelerin yaşandığı bir karşılaşma oldu.
Sezon başında her iki takımın maçlarında deplasmanda konuk ekibin taraftarı tribüne alınmayacak diye bir ilke kararına varılmıştı.
1461-Samsun maçında ise tribünlerde, Samsunspor taraftarları görülünce, bu yasağın tümden mi kalktı merak konusu oldu.
Daha sonra anlaşıldı ki, devreye Spor Bakanı Cağatay Kılıç girdi. Trabzon’u talimatlandırdı ve Samsun taraftarı tribüne alındı.
1461 Kulüp Başkanı Şaban Bülbül ise, Bakan Çağatay Kılıç’ın dahlinden bahsetmeyerek olay, TFF Başkan yardımcısı İbrahim Usta’nın ricası ile gerçekleştirdi dedi.
Hafta sonu olması, bayram tatiline de maçın rastlamasına rağmen, Samsun taraftarlarının maça alınması ile ilgili pörsürdür, müthiş bir süratle yerine getirildi. Trabzon ve Samsun’un il güvenlik kurulu üyeleri toplandı, o anda şehirde olmayanların faksla imzaları alırdı ve Samsun taraftarının maça girmesi sağlandı. Karşılıklı mutabakatta, 1461 cephesi, maçın Samsun’da oynanacak rövanşında da 1461 taraftarlarının tribüne girebilmesi ile ilgili izni de aldı.
Bu arada, maçı hem 1461 taraftarları hem de Samsun taraftarları biletli izleyici olarak 191 kişi takip etti. Samsun’dan 191 1461’den 191 biletli izleyici.
Bu ilginç tesadüf de A.Aker’in tarihinde ilk oldu.