Trabzonspor formasıyla gösterdiği müthiş performans ile Avrupa kulüplerinin gözde ismi olan Burak Yılmaz'ı isteyen kulüpler arasına her geçen gün yenileri ekleniyor. 2015 yılına kadar Trabzonspor ile sözleşmesi bulunan ancak serbest kalma maddesinde belirtildiği üzere 5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında istediği takıma gidebilecek olan 26 yaşındaki oyuncunun bu durumu Avrupa kulüplerinin iştahını kabartıyor.

Bu sezon ligde gösterdiği performans ve attığı gollerle medyanın gündeminden düşmeyen oyuncu transferinde en gözde ismi oldu. Burak Yılmaz için bordo-mavili kulübe oyuncunun transferi için resmi bir başvuru olmazken oyuncunun menajeri aracılığı ile bir çok takımdan transfer teklifi geldiği belirtiliyor.

Burak Yılmaz için başta İspanya, İngiltere, Hollanda, İskoçya ve Rus takımlarının talip olduğu iddia edilirken şimdiye kadar golcü oyuncunun ismi 14 Avrupa takımı ile anıldı. Milan, Liverpool, Arsenal, Ajax, PSV Eindhoven, Wigan Athletic, Fulham, Sevilla, Valencia, Atletico Madrid, CSKA Moskova, Zenit, Anzhi ve Celtic gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarıyla anılan golcü oyuncunun sezon sonunda nasıl bir yol haritası çizeceği ise merakla beklenmeye başlandı.

Kendisi hakkında bitmek bilmeyen transfer haberlerini gündemine almayan ve menajerine talimat veren golcü oyuncunun, Süper Final maçlarının ardından bir karar vereceği belirtiliyor. Trabzonspor'un başarısına odaklanan Burak Yılmaz'ın henüz Avrupa'nın dev kulüplerinden transfer teklifi almaması Avrupa düşüncesini rafa kaldırıp bordo-mavili forma ile yoluna devam edeceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.