61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’un cefakar taraftarları 13 gün İsviçre’nin Zurih kentinde bulunan FIFA merkez binasının önünde eylem yapıyor.

Trabzonspor’un 2010-11 yılında çalınan kupasını geri almak için mücadele veren İbrahim Ertük önderliğindeki taraftarlar yaklaşık 13 gün önce FIFA Merkez binasının önüne çadır kurmuş ve çeşitli dövizler hazırlamıştı.

Nisan ayının 28’ine kadar izini bulunan Trabzonsporlu taraftalar Avrupa medyasının dikkatini çekmiş durumda. İlk etapta Almanya’nın Ard radyosunun ziyaret edip röportaj yaptğı Bordo Mavili taraftarlar kısa süre içerisinde Almanya’da gündem oldu.

AVRUPA MEDYASININ GÜNDEMİ FIFA ÇADIRI

Yaşanan bu gelişmenin ardından Almanya’nın Welt gazetesi, Zurih’e gelip hak arayışında bulunan Bordo Mavili taraftarlar uzun bir röportaj gerçekleştirdi. Basının yoğun ilgi gösterdiği Bordo Mavili taraftarların son ziyaretçisi ise İsviçre medyasından Bern Gazetesi oldu.  Alman medyasına verilen röportajın Salı günü tam sayfa olarak yayınlanacağı öğrenilirken İsviçre Gazetesi’nin ne zaman yayınlayacağı kesinlik kazanmadı.

DOSYALAR FIFA’YA VERİLDİ

FIFA’nın merkezine 2010-11 kupasının hak sahibine verilmesi için çadır kuran Bordo Mavili taraftarlar sonuç almaya başladı.  FIFA tarafından dikkat çeken taraftarlardan yetkililer tarafından bilgilendirme istedi. Konu kapsamında evraklar hazırlayan Bordo Mavili taraftarlar o dönem şike yapıldığına dair belgeli dosyaları FIFA Disiplin komitesine teslim etti.  Konu ile ilgili yarışmalar taraflar arasında devam ediyor. 

TARAFTARLAR BEKLENİYOR

13 gündür izni yağmur çamur demeden eylemlerini gerçekleştiren Bordo Mavili taraftarlar daha çok taraftarın standı ziyaret etmesini ve güzel görüntüler oluşturmak istiyor. Böylelikle eylemin etkili olduğunu savunan Bordo Mavili taraftarlar geçen zaman zarfında maddi yöndende destek beklediklerini ifade etti.