UEFA Avrupa Ligi'nde attığı gollerle Trabzonspor'un tarihinde ilk kez gruplara kalmasında büyük rol oynayan ancak Spor Toto Süper Lig'in ilk 3 haftasında golle tanışamayan Brezilyalı forvet oyuncusu Paulo Henrique, hafta sonu oynanacak Kardemir Karabükspor maçında ligdeki gol hasretini sonlandırmaya çalışacak.

Bordo-mavili takımda forvet transferinin yapılmaması, Janko'nun da sakatlığıyla bu dönem alternatifsiz kalan Brezilyalı oyuncu, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turları ve play-off turundaki Derry City, Dinamo Minsk ve Kukesi maçlarında 7 gol atmayı başarırken ligde Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Akhisar Belediyespor maçlarında gol kaydedemedi.

En son geçen sezon ligin 26. haftasında 15 Mart'ta deplasmanda Bursaspor ile oynanan karşılaşmada attığı golle ligde son kez fileleri havalandıran oyuncu, Kardemir Karabükspor maçında gol atması halinde 183 gün sonra ligde gol özlemine son verecek.

Çaykur Rizespor ile geçen hafta sonunda oynanan hazırlık maçında gol atan Brezilyalı oyuncu, Avrupa'da iyi performans gösterdiğini, bunu ligde de göstererek goller atmak istediğini belirtti.